30.07.2011. / 10:44

Autor: Hina

BiH od CEFTA-e zatražila ukidanje odluke o uvođenju carina

Ministar vanjske trgovine i gospodarskih odnosa BiH Mladen Zirojević pozvao je organizaciju CEFTA-u da naloži ukidanje sporne odluke Kosova o uvođenju carina na robu iz Bosne i Hercegovine, priopćeno je u petak iz resornog ministarstva BiH.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMinistar vanjske trgovine i gospodarskih odnosa BiH Mladen Zirojević pozvao je organizaciju CEFTA-u da naloži ukidanje sporne odluke Kosova o uvođenju carina na robu iz Bosne i Hercegovine, priopćeno je u petak iz resornog ministarstva BiH.

Ministar Zirojević je u pismu koje je uputio predsjedavajućem CEFTA-e Robertu Sorensonu istaknuo kako je odluka Vlade Kosova protivna odredbama Srednjoeuropskog ugovora o slobodnoj trgovini.

Pojašnjava se kako se ugovorom strogo utvrđuje da sve carine na uvoz i izvoz, uključujući i količinska ograničenja, trebaju biti ukinute te da se neće uvoditi takve nove mjere.

Ministar vanjske trgovine i gospodarskih odnosa zbog toga je od Zajedničkog odbora CEFTA-e zatražio ukidanje odluke kosovske Vlade.

Vlada Kosova je 20. srpnja donijela odluku o uvođenju carinske stope od 10 posto za robe iz Bosne i Hercegovine te zabranu uvoza iz Srbije, pravdajući to sličnim mjerama koje vlasti tih zemalja imaju prema Kosovu.

Vezane vijesti

Ulazak u EU donosi probleme sa zemljama CEFTA-e?

Ulazak u EU donosi probleme sa zemljama CEFTA-e?

Voditelj izaslanstva Europske unije Paul Vandoren i potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić na današnjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika