30.07.2011. / 10:53

Autor: Hina

FIBA: Igrači iz NBA lige tijekom "lockouta" mogu igrati gdje žele

Međunarodni košarkaški savez (FIBA) objavio je u petak kako dozvoljava svim NBA igračima da u vrijeme "lockouta" u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi igraju gdje žele i za koga žele.

NBA igrači mogu igrati u po svijetuNBA igrači mogu igrati u po svijetuMeđunarodni košarkaški savez (FIBA) objavio je u petak kako dozvoljava svim NBA igračima da u vrijeme "lockouta" u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi igraju gdje žele i za koga žele.

"Tijekom 'lockouta' NBA igrači slobodni su igrati gdje god žele, bez obzira radi li se o nacionalnim momčadima ili klubovima, ali na osobni rizik kada se radi o mogućim ozljedama", stoji u priopćenju FIBA-e.

FIBA je objavila ovakvo priopćenje s obzirom da sve više NBA igrača traži nove klubove jer je sve vjerojatnije kako će aktualna obustava rada potrajati, te je moguće čak i otkazivanje sezone 2011/12.

Do "lockouta" u NBA ligi došlo je zbog spora vodstva lige i sindikata igrača tijekom pregovora oko potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

Vodstvo NBA lige je objavilo kako nema ništa protiv toga da igrači potraže nove klubove, ali pod uvjetom da se vrate u svoje sadašnje momčadi čim "lockout" završi.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika