30.07.2011. / 19:56

Autor: Totalsport

SP u vodenim sportovima: Talijanski vaterpolisti zlatni

Za Srbiju je ovo korak unatrag budući da su na posljednjem SP-u u Rimu bili prvaci

Vaterpolisti Srbije osvojili su srebroVaterpolisti Srbije osvojili su srebroVaterpolisti Italije su novi svjetski prvaci. Na Svjetskom prvenstvu u Šangaju, u finalnom ogledu, Talijani su pobijedili Srbiju nakon produžetaka sa 8-7 (1-0, 0-2, 4-1, 1-3; 2-1, 0-0).

Za Talijane je to treće svjetsko zlato u povijesti, ali i prvo nakon daleke 1994. godine. Isto tako, na posljednja tri prvenstva nisu osvojili niti medalju, a prošlom su, recimo, bili domaćini (Rim).

Napeta finalna utakmica se odlučivala u produžecima, makar su i jedni i drugi mogli sve okončati u osnovne 32 minute. Talijani su vodili većim dijelom utakmice, dok su Srbi na samom kraju mogli postići pogodak vrijedan zlata.

Dramatika je tako prebačena za produžetke, a na kraju se ispostavilo da je Maurizio Felugo krajem prvog produžetka postigao ključni i posljednji pogodak na utakmici za 8-7. U drugom produžetku, naime, nije postignut niti jedan pogodak.

Srbi su bolje otvorili utakmicu, pa su tako vodili 2-1 na poluvremenu. No, na isteku treće četvrtine je Italija vodila s velikih, za ovakvu utakmicu, 5-3. Taj minus je Srbija nadoknadila do kraja ogleda, ali su u produžecima ipak potpisali poraz. Za Srbiju je ovo korak unatrag budući da su na posljednjem SP-u u Rimu bili prvaci.

Matteo Alcardo je s tri pogotka bio prvi strijelac Italije, dok je dva dodao Christian Presciutti. Kod Srbije je najbolji bio Filip Filipović s tri pogotka. Recimo i da je vratar Italije Tempesti imao čak 16 obrana na ogledu.

Vezane vijesti

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija po prvi puta je osvojila Svjetsku ligu svladavši u finalnom dvoboju u Almatyu Španjolsku boljim izvođenjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika