31.07.2011. / 20:00

Autor: Totalsport

Phelps: Ovo je kraj, neću više plivati na svjetskim prvenstvima

"Utrka na 4x100 mješovito je bila moja posljednja u karijeri na svjetskim prvenstvima. Sjajno je oprostiti se sa zlatom", objavio je nekoliko sati nakon utrke Phelps putem Twittera

Michael PhelpsMichael PhelpsOsvajač najvećeg broja zlatnih olimpijskih medalja u povijesti, američki plivač Michael Phelps (26), objavio je kako se više neće natjecati na svjetskim prvenstvima.

U Šangaju je u nedjelju završeno Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima. U posljednjoj disciplini natjecanja američka štafeta, čiji je član bio i Phelps, osvojila je zlato na 4x100 metara mješovito. Za velikog sportaša iz Baltimorea to je bila 33. medalja sa svjetskih prvenstava, od toga čak 26. zlatna! Pokazalo se, međutim, i posljednja.

"Utrka na 4x100 mješovito je bila moja posljednja u karijeri na svjetskim prvenstvima. Sjajno je oprostiti se sa zlatom", objavio je nekoliko sati nakon utrke Phelps putem Twittera.

Potaknuo je na taj način nagađanja kako će sljedeće godine na Olimpijskim igrama u Londonu zaključiti bogatu i iznimno uspješnu karijeru. Iako on sam to nije potvrdio, teško je vjerovati u drugačiji rasplet jer je nezamislivo da će nastaviti s plivanjem, a da će zaobilaziti svjetske smotre.

U Šangaju je Phelps ukupno osvojio sedam odličja, četiri zlatna, dva srebrna i jedno brončano. Prvu je, pak, medalju na jednom SP-u, zlato na 200 leptir, osvojio još 2001. u Fukuoki kao 16-godišnji tinejdžer. S olimpijskih igara u Ateni i Pekingu ima 14 zlata i dvije bronce.

Vezane vijesti

Europsko plivačko prvenstvo prebačeno u Debrecen

Europsko plivačko prvenstvo prebačeno u Debrecen

Umjesto u belgijskom Antwerpenu, kako je bilo prvotno planirano, Europsko prvenstvo u plivanju, od 21. do 27. svibnja, održat će se u mađarskom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika