01.08.2011. / 08:42

Autor: Totalsport

ATP Umag: Dolgopolov preko Čilića do prvog naslova

Dolgopolov je ujedno spriječio Čilića da postane drugi Hrvat pobjednik na našem najstarijem ATP turniru

Aleksandr Dolgopolov (Wikipedia)Aleksandr Dolgopolov (Wikipedia)Ukrajinski tenisač Aleksandr Dolgopolov (22) pobjednik je 22. izdanja Croatia Opena, ATP turnira koji je u nedjelju završen u Umagu. U finalu je svladao našeg Marina Čilića sa 6-4, 3-6, 6-3.

Dolgopolov, 26. igrač svijeta, došao je tako na umaškoj zemlji do svoga prvog naslova u karijeri. Bio mu je to drugi finale, nakon onoga u Costa do Sauipeu u veljači u kojem je izgubio od Nicolasa Almagra. Ukrajinac je postao peti tenisač koji je ove godine osvojio svoj premijerni naslov, isto je ranije uspjelo Južnoafrikancu Kevinu Andersonu, našem Ivanu Dodigu, Kanađaninu Milosu Raonicu, Španjolcu Pablu Andujaru i Amerikancu Ryanu Sweetingu.

Dolgopolov je ujedno spriječio Čilića da postane drugi Hrvat pobjednik na našem najstarijem ATP turniru. Goran Prpić, slavljenik u premijernom izdanju 1990., ostao je tako i dalje usamljen.

Ukrajinac je u nedjelju već u prvom gemu meča oduzeo servis Čiliću i to se pokazalo dovoljnim za osvajanje prvoga seta. Prvi hrvatski reket je svoju prvu priliku za break dočekao tek u osmom gemu drugoga seta. Uspio ju je iskoristiti i odvesti meč do trećeg seta u kojem je, za razliku od prve dvije dionice, bilo pregršt šansi za obrat.

Prvu je realizirao Dolgopolov u drugom gemu za vodstvo 2-0, imao je potom još dvije kod 3-0, ali nije ih iskoristio. Dalo je to krila Čiliću koji je već u sljedećem gemu došao do breaka i vratio se u igru. Imao je Ukrajinac u šestom gemu nove dvije prilike za oduzimanje servisa, ali do breaka je ipak došao dva gema kasnije. Od toga se Čilić više nije uspio oporaviti i Dolgopolov je nakon dva sata i 14 minuta igre mogao početi slaviti pobjedu.

Čiliću, koji je trenutno na 31. mjestu ATP-ove ljestvice, ovo je bio deseti finale u karijeri. Ostao je na pet osvojenih naslova.

ATP Umag, finale:

Dolgopolov (2) - Čilić (4) 6-4, 3-6, 6-3

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika