01.08.2011. / 15:26

Autor: Nacional.hr

KFOR-a uklanja barikade, prosvjednike posjetili i posvetili pravoslavni popovi

"Ako srpski državnici žele posjetiti Kosovo, moraju uputiti zahtjev Međunarodnom civilnom uredu koji nam prosljeđuje zahtjev i mi odlučujemo o tome", izjavio je kosovski ministar unutarnjih poslova Bajram Rexhepi

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPripadnici KFOR-a uklonili su barikade na cesti Kosovska Mitrovica - Ribarići.

Jedinu preostalu srpsku barikadu u mjestu Zupča došli su posvetiti svećenici Srpske pravoslavne crkve. Svećenici su izjavili kako su došli moliti za mir na Kosovu. Prosvjednici su rekli kako će pružiti pasivan otpor.

Opskrba hranom, lijekovima i ostalim potrepštinama se normalizira nakon što su sinoć za putnički promet otvoreni granični prijelazi Brnjak i Jarinje. Sinoć je ministru zа Kosovo i Metohiju Gorаnu Bogdаnoviću i šefu pregovаrаčkog timа Beogrаdа Borislаvu Stefаnoviću zabranjen ulaz nа obа prijelaza. Kako prenosi Tanjug oni su sami izjavili kako su ušli na Kosovo 'alternativnim putem'. Bogdanović je sinoć rekao kako će Srbima na sjeveru Kosova stići humanitarna pomoć iz Srbije.

"Ministarstvo unutarnjih poslova Kosova nije dalo dozvolu dužnosnicima Vlade Srbije da borave na Kosovu. Ako srpski državnici žele posjetiti Kosovo, moraju uputiti zahtjev Međunarodnom civilnom uredu koji nam prosljeđuje zahtjev i mi odlučujemo o tome", izjavio je kosovski ministar unutarnjih poslova Bajram Rexhepi. Naglasio je da će u slučaju susreta s policijskim snagama biti uhićeni i protjerani u Srbiju.

Šefica pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri izjavila je kako će Kosovo najvjerojatnije i službeno od EU zatražiti isključenje Stefanovića iz pregovora u Bruxellesu. Optužila ga je da je 'jedan od visokih srpskih dužnosnika, umiješanih u paljenje prijelaza Jarinje'.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika