01.08.2011. / 16:33

Autor: Deutsche Welle

Telekom planira otpuštanja menadžera: Ukida se 1.600 radnih mjesta?

Deutsche Telekom planira masovna otpuštanja u svom menadžmentu u centrali u Bonnu. Mediji izvješćuju o 1.600 radnih mjesta koja bi trebala biti ukinuta u roku od četiri godine

IlustracijaIlustracijaŠef koncerna Rene Obermann planira ukidanje osam posto radnih mjesta u upravi Telekoma, piše u svom današnjem izdanju njemački list Handelsblatt, a prenose novinske agencije. List citira procjenu svog informanta iz njemačkog koncerna kako je taj plan posebno škakljiv jer se odnosi prije svega na visoki menadžment tvrtke u kojem se s vremenom, kako kaže izvor Handelsblatta, okupilo daleko više suradnika nego što je potrebno.

400 milijuna eura za otpremnine?

Deutsche Telekom je potvrdio tu informaciju, ali ne i konkretne brojke. Ured za odnose s javnošću je na upit novinara samo priopćio da se u okviru mjera štednje trenutačno ispituje koliko je uopće suradnika u upravi koncerna potrebno - od sadašnjih 4.000. "Ispitivanje je tek počelo", izvijestio je Telekom. Bez komentara je ostala i informacija objavljena u medijima da će menadžerima koji će biti prisiljeni na odlazak biti isplaćene otpremnine u ukupnoj vrijednosti od 400 milijuna eura.

Telekom zbog slabljenja poslovnih rezultata već godinama provodi racionalizaciju i mjere štednje. S programom štednje "Save for Service" od 2007. do 2010. godine je ušteđeno 8,3 milijarde eura, a u prvih šest mjeseci ove godine 900 milijuna eura. Veći dio ušteda nije ostvaren ukidanjem radnih mjesta, nego sinergijom. Jesu li provedene mjere dovoljne, pokazat će se već ovaj tjedan. Telekom će u četvrtak (4.8.) objaviti izvješće o poslovanju u prvom polugodištu 2011. godine.

Autorica: Andrea Jung-Grimm/dpa/Reuters/AFP

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Prosvjed sindikata HT-a zbog najave otkaza

Prosvjed sindikata HT-a zbog najave otkaza

Hrvatski sindikat telekomunikacija pozvao je na prosvjedni skup u podne na Trgu bana Jelačića, zbog najave Hrvtaskog telekoma kako će otpustiti oko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika