02.08.2011. / 12:23

Autor: Nacional.hr

U Fukushimi zabilježen najviši stupanj radijacije dosad

Glasnogovornik energetske tvrtke je izjavio kako je smrtonosna radijacija zabilježena na dnu ventilacijskog uređaja i kako se razmatraju daljni koraci potrebni za vraćanje stanja u normalu

Nuklearna elektrana Fukushima Nuklearna elektrana Fukushima U oštećenoj nuklearnoj elektrani Fukushima Daiichi zabilježen je najviši stupanj radijacije od kad je elektrana uništena u razornom potresu i tsunamiju prije pet mjeseci u Japanu, izvještava CNN.

Tvrtka TEPCO, zadužena za upravljanje i sanaciju nesreće u nuklearki, zatvorila je područje i trenutno istražuje uzrok visoke radijacije. Glasnogovornik energetske tvrtke je izjavio kako je smrtonosna radijacija zabilježena na dnu ventilacijskog uređaja i kako se razmatraju daljni koraci potrebni za vraćanje stanja u normalu.

Zabilježena je radijacija od 10 000 millisieverta po satu. Izlaganje čovjeka na 60 minuta toj razini radijacije prouzrokuje smrt kroz nekoliko tjedana.

Vezane vijesti

Japan smanjuje udio nuklearne energije na 15 posto do 2030.

Japan smanjuje udio nuklearne energije na 15 posto do 2030.

Japan, čija vlada nakon incidenta na nuklearnoj centrali u Fukushimi razmatra plan nove energetske politike, namjerava smanjiti proizvodnju nuklearne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika