02.08.2011. / 18:44

Autor: Hina

Suša u Africi: Italija šalje zrakoplov sa 40 tona pomoći

Italija je u utorak priopćila da će poslati zrakoplov sa 40 tona humanitarne pomoći za stanovnike koji bježe iz Somalije i izbjeglice u logorima u Dadaabu, u Keniji.

Italija šalje humanitarnu pomoć u AfrikuItalija šalje humanitarnu pomoć u AfrikuItalija je u utorak priopćila da će poslati zrakoplov sa 40 tona humanitarne pomoći za stanovnike koji bježe iz Somalije i izbjeglice u logorima u Dadaabu, u Keniji.

Talijanski zrakoplov trebao bi poletjeti u utorak iz Brindisija, na jugu Italije, gdje je UN-ovo humanitarno skladište te stići u Nairobi u srijedu ujutro, dodaje ministarstvo vanjskih poslova.

Zrakoplov će dopremiti 40 tona namirnica, među kojima rižu, kukuruz, ulje, brašno, šećer i mlijeko.

Kako navodi ministarstvo, pomoć će mjesnim vlastima i Crvenome križu predati državni tajnik za vanjske poslove Alfredo Mantica. Raspodjela će se izvršiti u suradnji sa Svjetskim programom za hranu (PAM) i UN-ovim Visokim povjereništvom za izbjeglice.

Suša u istočnoj Africi prijeti 12 milijuna ljudi, po podacima UN-a. Stanje je posebno kritično u Somaliji gdje je UN službeno proglasio stanje gladi u dvjema južnim pokrajinama koje nadzire skupina šebaba, islamističkih pobunjenika. UN strahuje da bi se glad za dva mjeseca mogla proširiti na čitav jug Somalije.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika