03.08.2011. / 12:10

Autor: Nacional.hr

Novo otkriće - Mozak na dijeti 'jede sam sebe'

Moždane stanice, poput ostalih dijelova tijela, tijekom dugog perioda gladovanja počinju jesti same sebe, proces zvan autofagija, kako organizam ne bi skapao od gladi. Tijelo na ovo reagira otpuštanjem masnih kiselina, zbog čega se u mozgu uključuje signal gladi

IlustracijaIlustracijaMozak onih koji drže dijetu, zbog nedostataka hranjivih tvari, nakon nekog vremena počinje 'jesti sam sebe', otkriće je znanstvenika sa Sveučilišta Yeshiva u New Yorku za koje se oni nadaju da bi moglo pomoći onima koji žele smršaviti, prenosi The Telegraph.

Moždane stanice, poput ostalih dijelova tijela, tijekom dugog perioda gladovanja počinju 'jesti same sebe', proces zvan autofagija, kako organizam ne bi skapao od gladi. Tijelo na ovo reagira otpuštanjem masnih kiselina, zbog čega se u mozgu uključuje signal gladi. Testovi na miševima su pokazali da ako se onemogući da moždane stanice jedu same sebe, sprečava se osjećaj gladi, koji je reakcija na gladovanje i držanje dijete. Laboratorijski miševi su, nakon promjena u mozgu napravljenih na temelju ovih novih spoznaja, nakon dužeg perioda gladovanja uspješno smršavili.

Znanstvenici smatraju da je ovo otkriće važno i da bi moglo pridonijeti stvaranju novih metoda mršavljenja, koje bi mogle pomoći osobama na dijeti da budu manje gladne, sagore više masnoća i tako lakše smršave.

Vezane vijesti

Korporativna zafrikancija

Korporativna zafrikancija

Jill Richardson, pokretačica bloga o organskom uzgoju hrane La Vida Locavore, piše za AlterNet o novom planu zapadnih multinacionalnih korporacija za… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 04.08.11. 19:34

KONJAKU ,Konjak
................................
Nije piche
...............................
Japanci to oduvijek koriste
.................................
Zato ih nema debelih
.................................
Ni u shali kao drugdje !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika