03.08.2011. / 12:44

Autor: Nacional.hr

Rab Summer festival - Grad Rab u ljetnom plesnom ritmu

Na ovogodišnjem Rab Summer Festivalu, rapskom ljetnom događaju koji se ovoga ljeta održava treći put zaredom, nastupit će poznati francuski producent i DJ Arno Cost

DJ Arno CostDJ Arno CostNakon proljetne izložbe brodova Rab Nautic Passion i kultne otočke manifestacije Rapska Fjera na red događanja na otoku Rabu dolazi glazbeni događaj Rab Summer Festival. Rapski glazbeni vikend održat će se 12. i 13. kolovoza, a ugostit će domaće i svjetske glazbene zvijezde te utrku Gammoni Race, prvu utrku gumenjaka na Jadranu.

Na ovogodišnjem Rab Summer Festivalu, rapskom ljetnom događaju koji se ovoga ljeta održava treći put zaredom, nastupit će poznati francuski producent i DJ Arno Cost.

I dok je prvi dan Rab Summer Festivala rezerviran za domaće glazbene zvijezde, grupu Magazin i Mladen Grdovića, za one željne ponešto drugaćijeg glazbenog ritma drugi dan Rab Summer Festivala organizatori najavljuju nastup francuskog DJ-a Arno Costa te DJ-a Marca Bucce i slovenskog DJ-a Spinna .

Glazba je od mladenačkih dana fascinirala Arno Costa a tome su pridonijeli i njegovi roditelji koji su ga aktivno educirali s pop i disco glazbom. Svoje prve produkcije započeo je raditi davne 1999.g. Inspiracija koja ga kroz produkciju prožima su sve vrste glazbe od disca, do italo-disca te "french toucha" poput onoga što su prije desetak godina započeli Daft Punk, Benjamin Diamond, Philip Zdar i drugi. Arno Cost je danas jedan od najtalentiranijih glazbenih producenata i DJa. Njegov potencijal otkriven je početkom 2006.g. od strane Serial Recordsa koji mu je odlučio izdati nekoliko produkcija.

Te godine ovaj Francuz remixirao je pjesmu 'Under the Fuse of Love' a nakon što ju je pustio Pete Tong na jednom od svojih nastupa krenula je ludnica na britanskim chart ljestvicama. Njegov slijedeći uradak "Magenta" odjeknuo je još jače pa je dobio potporu od desetak DJa poput Eric Prydza, Tiesta, Axwella, Sebastian Ingrossa, Pete Tonga. 2007. je definitivno bila najbolja za Arno Costa, jer se s pjesmom "Apocalypse" popeo na listu vrlo traženih DJ gostiju. Gotovo nema radio stanice ili kluba koji nije svirao ovaj uradak, a remixe su odradili David Guetta, Dirty South i Laidback Luke. Costova produkcija odusevila je mnoge poznate i eminentne svjetske producente stoga ne čudi sto je već s 24 godine postao simbol najvećih klupskih, ali i festivalskih manifestacija diljem svijeta

Uz Costa na ovogodišnjem Rab Summer Festivalu domaće glazbene snage brani jedan od najtalentiranijih domaćih producenata i DJ-a Marc Bucca, mladić sa zavidnim rasporedom nastupa u europskim klubovima, te slovenska glazbena atrakcija - DJ Spinne.

Ovogodišji Rab Summer Festival nudi i jednu adrenalinsku atrakciju. Naime, po prvi puta na Jadranu u danima Rab Summer Festivala održat će se utrka gumenjaka Gommoni Race, prva takva utrka ikad održana na Jadranu.

Kao i prethodne godine Rab Summer Festival održava se na prostoru vele rive u samom središtu grada Raba, a oni koji poznaju ovu lokaciju tvrde kako mu upravo to daje posebnu čar. Rab Summer Festival pokrenut je s intencijom obogaćivanje kulturne i zabavne turstičke ponude grada i otoka Raba.

Cijena dnevnih ulaznica za koncerte programe u pretprodaji iznosi 80 KN a na dan koncerta cijena ulaznice je 100 kn. Ulaznice se prodaju u poslovnicama turističke zajednice grada Raba.

PROGRAM - RAB SUMMER FESTIVAL 2010.

Petak 12. kolovoza, 22 h : MAGAZIN , MLADEN GRDOVIĆ

Subota 13. kolovoza, 22h : DJ ARNO COST ( FR ), MARC BUCCA ( HRV ) , SPINNE (SLO)

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika