03.08.2011. / 15:11

Autor: Nacional.hr

Video: Mubarak iz kreveta: Kategorički odbacujem sve navode i optužbe

Za sudjelovanje u ubojstvu prosvjednika Hosni Mubarak bi mogao biti osuđen na 15 godina zatvora ili na smrtnu kaznu

Hosni MubarakHosni MubarakSvrgnuti egipatski predsjednik Hosni Mubarak i njegovi sinovi Ala i Gamal, izjavili su na sudu kako nisu krivi za optužbe za koje ih se tereti, izvještava BBC.

Suđenje Mubaraku i sinovima odgađa se do 15. kolovoza. Pred sudom je optužbe zanijekao i bivši ministar unutarnjih poslova Habib al-Adli i još šest bivših sigurnosnih dužnosnika. Njima se suđenje nastavlja u četvrtak. Al-Adli je već osuđen na 12 godina zatvora zbog pranja novca i profiterstva.

Za sudjelovanje u ubojstvu prosvjednika Hosni Mubarak bi mogao biti osuđen na 15 godina zatvora ili na smrtnu kaznu. Za isto kazneno djelo okrivljen je i al-Adli i prijeti mu ista kazna. Za zlouporabu moći i namicanje bogatstva Mubarak i sinovi bi mogli dobiti pet do 15 godina zatvora. Huseinu Salemu, tajkunu i Mubarakovu suradniku sudi se za korupciju u odsutnosti, mogao bi biti osuđen na pet do 15 godina zatvora.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika