05.08.2011. / 13:12

Autor: Hina

Mitrović ne odustaje od bojkota hrvatske glazbe, Huljić ga razumije

"Čelništvo tvrtke u stalnom je zasjedanju i dogovara se oko brojnih konkretnih poteza", rekao je za "Blic" Mitrović, dodajući kako mu se "nitko nije obratio iz Hrvatske"

Željko Mitrović (arhiva)Željko Mitrović (arhiva)Unatoč javnim kritikama novinarskih udruga da su izjave glede zabrane reklamiranja hrvatskog turizma, te najave zabrane hrvatske glazbe i kinematografije u programima "Pink" televizije problematične i diskriminatorske, vlasnik te televizije Željko Mitrović u petak je za beogradski "Blic" rekao kako u "ovom trenutku ostaje pri odluci da na televiziji 'Pink' do kraja provede medijsku blokadu hrvatske glazbe i kinematografije".

Mitrović je isto tako najavio sudsku tužbu protiv Neovisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), koje je u četvrtak javno kritiziralo njegovu najavu da će bojkotirati hrvatsku glazbu i kinematografiju u pet zemalja u kojima se emitira program televizije "Pink". NUNS je upozorio da je odluka TV "Pink" u suprotnosti sa Zakonom o oglašavanju koji stranim pravnim i fizičkim osobama jamči ista prava kao i domaćim. Mitrović je najavio bojkot nakon što su hrvatske vlasti oglasile prodaju njegove motorne jahte "El Bosco" zaplijenjene zbog kršenja propisa.

"Čelništvo tvrtke u stalnom je zasjedanju i dogovara se oko brojnih konkretnih poteza", rekao je za "Blic" Mitrović, dodajući kako mu se "nitko nije obratio iz Hrvatske".

Beogradski "Blic" od petka prenosi izjavu hrvatskog skladatelja Tončija Huljića koji smatra da su Mitrovićeve "emocije ovoga trenutka povišene i s razlogom je ljut".

"Ne znam tko ne bi bio ljut na njegovu mjestu ... sigurno je da su ovakve stvari u sklopu generalnog uređenja hrvatskih i srpskih odnosa i treba ih rješavati u cijelosti, kako s hrvatske, tako i sa srpske strane. Na njegovu mjestu i ja bih bio ljut. Ne znam kako bih postupio, ali bih bio povrijeđen", rekao je Huljić.

"Mislim da Željko Mitrović ima pravo reagirati na postupke koji su u tijeku na način na koji misli da je najpametniji za tvrtku. Svatko od nas ima pravo samostalno donositi odluke. To ne mijenja naš odnos prema njemu", rekla je Snježana Jerkov, glasnogovornica hrvatskog pjevača Tonija Cetinskog.

Neovisno udruženje novinara Srbije ostaje pri stajalištu da su bojkot, te najave bojkota, kao i izjave Željka Mitrovića, suprotni zakonu i skandalozni, te da privatnu televiziju koja koristi javne frekvencije vlasnik ne smije koristiti za osobne obračune.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika