05.08.2011. / 13:24

Autor: Hina , Nacional.hr

O nepravomoćno osuđenima za zločine

Državni vrh u Kninu - Kosor pozdravila Gotovinu i Markača pa zaradila pljesak

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović rekao je da je danas dan kojim slavimo pobjedu u legitimnoj i pravednoj obrani domovine

Ivo Josipović, Jadranka Kosor, Vladimir Šeks, Gordan Jandroković, Ljubo Ćesić Rojs, Božidar Kalmeta. Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELLIvo Josipović, Jadranka Kosor, Vladimir Šeks, Gordan Jandroković, Ljubo Ćesić Rojs, Božidar Kalmeta. Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELLNa središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" na kninskom stadionu "Dinara", čestitajući okupljenima današnji blagdan predsjednik RH Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić istaknuli su kako danas slavimo pobjedu jer " Oluja" je pobjednička akcija kojom je oslobođena okupirana Hrvatska.

Na stadionu u šesnaest postroja okupilo se više od 1200 pripadnika OSRH, udruga branitelja i pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova. Prvi puta, u sklopu postroja, javnosti je predstavljen i postroj EU borbenih skupina u kojima RH sudjeluje kroz ostvarivanje zadaća i misija Zajedničke sigurnosne i obrambene politike EU.

Obraćajući se okupljenima premijerka Jadranka Kosor je rekla kako "bez Oluje i bez zapovjednika koji su je vodili mi danas ne bismo bili ovdje, ne bismo imali što slaviti i ne bismo imali na što biti ponosni". Upućujući pozdrave hrvatskim braniteljima i generalima premijerka je posebno pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, što su nazočni popratili dugačkim, burnim pljeskom. Kako je rekla, Oluja je bila pobjednička, pravedna i časna borba za oslobođenje Hrvatske.

"Nikada nećemo prihvatiti da nam se predbacuju naše pobjede. To su bile pobjede demokracije i slobode nad velikosrpskom Miloševićevom politikom agresije, razaranja i mržnje", kazala je Kosor. Kako je istaknula, "bilo dobro da i naši susjedi razumiju da su upravo ovdje slomljeni zubi tiraninu, a time je i njima otvoren put u demokraciju".

Premijerka je pozdravila i hrvatske generale, nepravomoćno osuđene za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu.

"Posebno pozdravljam generale Antu Gotovinu i Mladena Markača", kazala je premijerka Kosor, nakon čega je uslijedio dugotrajni pljesak na kninskom stadionu.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović rekao je da je danas dan kojim slavimo pobjedu u legitimnoj i pravednoj obrani domovine .

"Ovu pobjedu slavimo ponosno i dostojanstveno žaleći sve žrtve, osuđujući svaki zločin", rekao je Josipović dodajući kako Oluju obilježavamo kao pobjedonosni završetak nesnošljive i nepravedne okupacije Hrvatske. "Blistava hrvatska akcija ne smije biti dovedena u pitanje zbog nečasnih postupaka pojedinaca odgovornih za zločine protiv sugrađana srpske nacionalnosti. Zločin je zločin i treba ga kazniti", poručio je Josipović.

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić podsjetio je na ulogu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana koji je, kako je rekao, utemeljio hrvatsku oružanu silu i hrvatske državne ustavne institucije. "Tuđman je pozvao je cijeli hrvatski narod na pomirbu, ne ideološku, nego kao ljudi te jedinstvo iseljene i domovinske Hrvatske. To su dva temeljna stupa na kojima je predsjednik Tuđman ostvario jedinstvo hrvatskog naroda", ocijenio je Bebić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
13/2/11

urednik, 05.08.11. 14:03

Kada bi čovjek znao da su ludi rekao bi - dobro, ludi su pa pričaju besmislice - ali ovi nisu ludi nego pokvareni, gnjili, ljigavi. Jer pitam se kolika moraš biti gnjida da pozdravljaš one koje si locirao, uhitio i transferirao? A koji su tek jadnici koji tome plješću!? Ima toga još, ali neću više, nisu vrijedni ni ovih nekoliko riječi, stoka.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 05.08.11. 14:07

a po meni je zalosno iz nekih drugih razloga. Kao prvo, dvojica spomenutih su osudeni za strasne zlocine. Znam, zalba je podnesena, ali po meni ih se moze pozdravljati jedino ako budu oslobodeni od onoga zasto ih se tereti. U protivnom, oni su zlocinci, a ni jedan zlocinac se u jednom zdravom drustvu ne smije velicati. Drugo, Kosorica na ovaj nacin pridonosi nastavku sirenja ozracja gdje niko ne drzi do moralnosti, a to dovodi do drustvene klime gdje je sve dopusteno. Ne treba se onda cuditi mitu, korupciji, pljackama drzavne imovine, nepotizmu, laznim braniteljima ili sirenju ustastva. Znam, Kosorica na ovaj nacin nastoji skupiti sto vise glasova za predstojece izbore, ali nacin na koji to radi je totalno ispod svakih civilizacijskih normi. Sramota. A jos veca sramota jer se tome pljeskalo.
Josipovic je postupio diplomatski. A sto se tice Bebica, zanima me da li su i hrvatski Srbi bili ukljuceni u Tudmanovu viziju o pomirbi hrvatskog naroda. Cisto sumnjam. To se odnosilo samo na one sa ispravnim krvnim zrncima.To najbolje oslikava nastranost Tudmanove vladavine kao i njegovog naslijeda. Ne sluzi nam na cast.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 05.08.11. 14:29

Sve potpisujem.Hvala obojici.


registracija
3/6/11

skaraica, 05.08.11. 16:02

Odstranjivanje dijela mozga, kod nekih osoba može potaknuti unutrašnji mir i produhovljenost. Krenite.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 05.08.11. 16:50

''Tudman ostvario jedinstvo hrvatskog naroda''. Kad netko moze tako lako izjaviti ovakvu degutantnu laz, jasno je svima s kime se ima posla. Pa hrvatski covjek nije nikada bio toliko protiv hrvatskog covjeka kao danas. Kako je drukcije i moguce kad je upravo taj nesretni Tudman uvukao Hrvate u rat i istovremeno ponizio , obescastio i razorio sve sto je hrvatski covjek ikada ostvario i sagradio. Pa zar smo slijepi pored vlastitih ociju?


registracija
26/11/09

CH2710, 05.08.11. 17:05

Ta spodoba... i sva kradezenjarska bratija oko nje ne zaslužuje niti šamarčinu... a kamo li pljesak.

Odvratno... kakve licemjerne ceremonije ta pljačkaška gamad izvodi i u stvari se ruga ljudim u Haagu... ali i cijeloj naciji... u smislu toga - vi ste se borili i umirali, odnosno bili teško ranjeni - a mi smo pljačkali... još uvijek pljačkamo i uživamo... a vi kopajte po kontejnerima tražeći mrvice koje ostanu iza nas proždrljivih stvorenja.

Gadi mi se do dna duše to smrdljivo licemjerje... a sve s rukom na srcu, oprostite, na sisi...


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 05.08.11. 17:35

Koji apsurd da ih pozdravlja Vlaisavljevic Jaca. Svi oni koji su aplaudirali na te pozdrave, nemaju trunke mozga u glavi. Gore navedeni komentari sve kazuju, a ja se necu ponavljati.


registracija
17/7/07

budjoni, 05.08.11. 20:50

Jeftini je to pljesak kao i cijela predstava, uljučujući glumce, redatelja i pljeskajući dio publike.
Pljeskači bi jednako orgijali da je Gospođa glasno ispustila vjetar iz probavnog sustava.
Jadno i žalosno!


registracija
21/8/06

nrider, 05.08.11. 23:12

Ja pozdravio Jacu pa dobio u facu


registracija
20/7/11

PimPeck, 06.08.11. 08:03

Skupljači perja!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika