07.08.2011. / 17:42

Autor: Hina , Nacional.hr

Josipović, Bebić i Kosor na alkarskom prijemu

Na svečanom prijamu čelnici Viteškog alkarskog društva Predsjedniku Republike Ivi Josipoviću uručili su prigodne darove, a upriličeno je i tradicionalno fotografiranje alkara sa gostima

Ivo Josipović i Jadranka Kosor (foto: Pixsell)Ivo Josipović i Jadranka Kosor (foto: Pixsell)Predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica Vlade Jadranke Kosor uoči današnje 296. Sinjske alke, nazočili su svečanom prijemu u Alkarskim dvorima kojemu je domaćin bio predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić.

Jukić je pozdravljajući nazočne posebice naglasio važnost što je u listopadu 2010. godine Sinjska alka uvrštena na popis UNESCO-ve svjetske nematerijalne kulturne baštine. "To uvrštavanje na UNESCO-v popis otvara nam šire horizonte", rekao je Jukić. On je također kazao kako se Sinjskom alkom njeguje i kršćanski nazor. Predsjednik Josipović, koji je i pokrovitelj ovogodišnje alke, novinarima je kratko izjavio kako je važno što to postaje jedna kulturna manifestacija na kojoj se okuplja sve više ljudi i što je, kako je naveo, Sinjska alka lišena politizacije.

Svečanom prijemu, među uzvanicima, nazočili su predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić, te supredsjedatelj Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Drago Lovrić te generalni tajnik biskupske sinode, monsinjor Nikola Eterović.

Također su nazočili i ministri Radovan Fuks, Branko Bačić, Darko Milinović, Božidar Kalmeta, Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac, kao i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Na svečanom prijamu čelnici Viteškog alkarskog društva Predsjedniku Republike Ivi Josipoviću uručili su prigodne darove, a upriličeno je i tradicionalno fotografiranje alkara sa gostima.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 07.08.11. 20:14

Žena zmaj sa sedam glava porazit će konkurente želatinoznog porijekla do koljena.budući da joj je glavni "protivnik" prepasivan igrač za muškarca,ženi prejake muške energije protuteža može biti samo žena koja isto voli vlast više nego sebe samu.budući da takva još nije rođena,zaključak se nameće sam od sebe.


registracija
16/6/10

nosonja, 07.08.11. 22:07

roaaaaaaaaaaaaar...................povukao sam vodu................


registracija
24/7/11

mrvek, 07.08.11. 22:15

prije je žena glupača. ima ona još dosta nadimaka.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika