08.08.2011. / 11:43

Autor: Totalsport

Eredivisie: Ajax uvjerljivo otvorio sezonu

Dodajmo da je u derbiju 1. kola AZ Alkmaar na domaćem travnjaku savladao PSV 3-1

Nogometaši AjaxaNogometaši AjaxaAktualni nizozemski nogometni prvak Ajax uvjerljivo je krenuo kao obrani naslova prvaka. U 1. kolu Eredivisije momčad Franka Koemana slavila je na gostovanju kod De Graafschaapa 4-1i zasjela na vrh ljestvice zbog najbolje gol-razlike.

Iako je De Graafschaap poveo golom glavom Teda van de Paverta u 15. minuti, već 16 minuta kasnije Ajax je došao do preokreta preko Miralema Sulejmanija i Derka Boettigtera. Potom je amsterdamski klub propustio realizirati penal, točnije nije ga uspio realizirati Siem De Jong, ali su srpski napadač Sulejmani svojim drugim golom i Theo Jansen dovršili posao. Jansenu i Boerrigteru bili su to premijerni golovi za Ajax po transferu iz Twentea, odnosno Waalwijka.

Dodajmo da je u derbiju 1. kola AZ Alkmaar na domaćem travnjaku savladao PSV 3-1. Golove za nizozemske prvake iz 2009. godine zabili su Maarten Martens, Nick Viergever i Jozy Altidore, a na putu do pobjede nije ih omela ni činjenica da su od 82. minute igrali s igračem manje (isključen je Moisander).

Eredivisie, 1. kolo:

AZ Alkmaar - PSV 3-1

De Graafschap - Ajax 1-4

Den Haag - Vitesse 0-0

Redoslijed: 1. Ajax 3, 2. AZ Alkmaar 3, 3. Feyenoord 3, 4. Roda 3...

Vezane vijesti

Europa liga: Valencia protiv Atletico Madrida u polufinalu

Europa liga: Valencia protiv Atletico Madrida u polufinalu

Nogometaši Valencije uvjerljivo su svladali nizozemski AZ Alkmaar 4-0 na svojoj Mestalli u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Europa lige. Valencia je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika