08.08.2011. / 12:08

Autor: Hina

Američki helikopter s "tuljanima" pao u zamku talibana

Američki helikopter koji je u subotu srušen u Afganistanu, kada je poginulo 30 američkih vojnika, srušili su talibani koji su američkim specijalnim snagama postavili zamku davanjem lažnih informacija, rekao je u ponedjeljak jedan izvor afgnistanske vlade francuskoj novinskoj agenciji France Presse.

Foto: ArhivaFoto: ArhivaAmerički helikopter koji je u subotu srušen u Afganistanu, kada je poginulo 30 američkih vojnika, srušili su talibani koji su američkim specijalnim snagama postavili zamku davanjem lažnih informacija, rekao je u ponedjeljak jedan izvor afgnistanske vlade francuskoj novinskoj agenciji France Presse.

Taj pad helikoptera je najteži gubitak koalicije od početka sukoba u Afganistanu, prije blizu 10 godina.

"Potvrđeno je da je helikopter srušen i da je pao u zamku šefa lokalnih talibana Karija Tahira", rekao je neimenovani izvor.

"Davao je Amerikancima lažne informacije o sastanku talibanskih pobunjenika u jednom kompleksu. Znao je kojim putem će krenuti helikopteri i zauzeo položaje s obje strane doline", objasnio je taj izvor.

Kade je stigao helikopter je napadnut raketama i modernim protuzračnim naoružanjem.

Isti izvor je rekao da su se u helikopteru nalazile specijalne snage, a pozvan je u pojačanje američkim postrojbama koje su napale sumnjivi objekt u kojem se nalazilo 30 talibana, umjesto 8 koliko im je netočno rekao.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 08.08.11. 13:45

Izvrsno.


registracija
2/6/11

stereo, 08.08.11. 14:47

Eto nakon 10 godina su ih uspjeli zaribat a pripisuju im rušenje nebodera, pa gdije im je tolika Talibanska inteligencija sve ove puste godine.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika