08.08.2011. / 15:46

Autor: Hina , Nacional.hr

Država brani Todorića

Hrvatska poručila Srbiji - Prestanite blatiti hrvatske institucije i poduzetnike

Prije nekoliko dana u središnjem dnevniku Mitrovićeve televizije napravljen je prilog u kojem se dovodi u pitanje kvaliteta tunjevine K Plus što se prodaje u sklopu lanca Idea, inače u vlasništvu Ivice Todorića

Boris Tadić i Jadranka Kosor (Pixsell)Boris Tadić i Jadranka Kosor (Pixsell)Hrvatska je u ponedjeljak pozvala predstavnika srbijanskog veleposlanstva u Ministarstvo vanjskih poslova i zatražila poduzimanje mjera zbog emitiranja "negativnih i neutemeljenih sadržaja o Republici Hrvatskoj, institucijama hrvatske državne vlasti i hrvatskim gospodarskim subjektima u programu srbijanske televizije TV Pink" priopćeno je iz MVPEI-a.

"U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija primljen je predstavnik Veleposlanstva Republike Srbije u Zagrebu. Tom prigodom s hrvatske strane izražena je najoštrija osuda te zabrinutost zbog emitiranja negativnih i neutemeljenih sadržaja o Republici Hrvatskoj, institucijama hrvatske državne vlasti i hrvatskim gospodarskim subjektima u programu srbijanske televizije 'TV Pink'", navodi se u priopćenju.

"Imajući u vidu činjenicu da se navedena medijska kuća koristi javnim frekvencijama Republike Srbije, od nadležnih srbijanskih tijela zatraženo žurno djelovanje u skladu sa svim zakonskim propisima kako bi se daljnje objavljivanje sadržaja takve prirode što prije prekinulo", dodaje se u priopćenju.

Vlasnik "Pink medija grupe" Željko Mitrović, nakon zapljene njegove jahte u Hrvatskoj zbog kršenja propisa i njezina stavljanja na prodaju, odlučio je zabraniti reklamiranje hrvatskog turizma na programima Pink televizije a najavio je i blokadu hrvatske glazbe i kinematografije u svih pet zemalja, u kojima Pink ima svoje televizije kao i "posebnu brigu o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama izvan Hrvatske". Prije nekoliko dana u središnjem dnevniku Mitrovićeve televizije napravljen je među ostalima i prilog u kojem se dovodi u pitanje kvaliteta tunjevine K Plus što se prodaje u sklopu lanca Idea, inače u vlasništvu Ivice Todorića.

Također, Mitrović je najavio i da će njegovi odvjetnici u europska središta odnijeti obimnu dokumentaciju o, kako tvrdi, "selektivnom provođenju hrvatskih propisa, nezakonitom poslovanju carinskih tijela Republike Hrvatske i dokumentaciju kojom će se nedvosmisleno ukazati na korupciju unutar različitih institucija".

Njegova jahta zaplijenjena je u hrvatskim vodama rujna 2010. zbog kršenja carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu te je nakon što nije želio platiti dva milijuna eura carine stavljena na javnu prodaju.

Neovisno udruženje novinara Srbije (NUNS) u četvrtak je kritiziralo njegovu najavu da će bojkotirati hrvatsku glazbu i kinematografiju. NUNS je upozorio da je odluka TV "Pink" u suprotnosti sa Zakonom o oglašavanju koji stranim pravnim i fizičkim osobama jamči ista prava kao i domaćim te da privatnu televiziju, koja koristi javne frekvencije, vlasnik ne smije koristiti za osobne obračune.

Odmah nakon reakcije Hrvatske Vlade, javio se i prozvani Mitrović, ističući kako 'nikakve reakcije iz Hrvatske neće i ne mogu spriječiti TV Pink da objavljuje informacije o prebijenim ili zlostavljanim građanima srpske nacionalnosti na hrvatskom teritoriju'.

Također, moram vas podsjetiti, a nadam se da ćete se složiti, da ne možemo prikrivati i ne objavljivati informacije o robama i proizvodima iz Hrvatske koje su neispravne, zagađene ili otrovne, a prodaju se na srpskom trzistu. Što se tiče otimanja srpske imovine, to prepuštamo međunarodnim institucijama kao i vašim i našim pravosudnim organima. U nadi da ćete razumjeti , da nas profesionalni, moralni i etički standardi navode da se odgovorno ponašamo u kategoriji zaštite srpskih potrošača, mislim da ćete i sami shvatiti da su vaše izjave neprimjerene diplomatskoj i korektnoj komunikaciji. Ako slučajno imate bilo kakvu sumnju u nezakonit rad TV Pink, voljeli bismo to čuti", istaknuo je Mitrović u priopćenju, izrazivši nadu da hrvatske vlasti 'neće pokušati spriječiti informacije koje im ne idu u prilog'.


Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
22/4/11

www, 08.08.11. 16:28

Mi ćemo im za osvetu raditi probleme za ulazak u EU kao Slovenija nama, a trebali bi konačno početi tražiti i ratnu odštetu.


registracija
15/8/09

vergilia, 08.08.11. 17:21

Od kad se država brine da netko blati poduzetnike, odnosno njihove proizvode?? Neka institucije rade svoj posao, čak i u Srbiji - nek Todorić tuži tu pink TV ako neopravdano blati njegove konzerve, tj nek riješi to blaćenje sam. Ako pak pink tv neće hrvatsku glazbu, što s tim ima - Republika Hrvatska?? Pa mi nećemo srpske pevaljke, pa se zato to ne proglašava međunarodnim incidentom..bar nisam nigdje pročitala da je Srbija uputila protestnu notu.:) Stvarno smo cirkus od države!


registracija
30/12/08

csiki, 08.08.11. 17:46

Zasto su zabranili konzerve od Todorica u Sloveniji u RH i u BH? Kosorka misli sa svojom tupavom glavom da za Srbiju odgovara taj proizvod. A sto se tice iznosenje istine sta se dogadja sa srpskim turistma ako je istina sto da ne.Zasto ne protestuje ona kada na televiziji blate Srbiju, kada je Srbija zatrazila izdavanje nekoliko svojih drzavljana od RH i kada su ucinili ponovno zlocin okrivljiju Srbiju . Sta ona zeli ona zasada je predsednica najkorupnijom zemljom u Evropi u kojoj u istoriji evrope prvi put bivsi predsednik u zatvoru. Bolje da o tome vodi brigu i o svojim generalima koji su postali mafijasi na celu snjom Stvarno ste cirkus od drzave.


registracija
20/8/10

McCoy, 08.08.11. 19:46

Hrvatski gradjani blate same sebe

http://www.index.hr/vijesti/clanak/srbin-tesko-pretucen-na-bacvicama-pukla-mu-vilica-s-obje-strane/564622.aspx


registracija
26/1/08

Rampa, 08.08.11. 21:35

Za csiki!!

Čovjek, tvoji su i pravopis i gramatika na prijelazu iz doba Neandertalaca u mlađe kamenog doba!

Za tebe su i Večernje škole fakulteti!!

Inače, čemu toliko uzbuđenje zbog balkanskog seljačića Mitrovića i regionalnog muljatora Todorića??!

I što koga zaboli ovdje što oni u Srbiji tamo melju o nama?

Naša Vlada ih treba jednostavno ignorirati, kao i da ne postoje, jer nas apsolutno ne interesira niti njihovo mišljenje, niti bilo kakav komentar iz njihove države!!

A tek kako nam "nedostaju" njihovi turisti, "kuku lele bre"!!


registracija
24/3/10

bagsy, 08.08.11. 21:53

Pa šta ćemo ponovo u rat sa srbima zbog konzervi?


registracija
14/11/07

laufer, 08.08.11. 22:04

Ne vidim kakve veze ima Republika Hrvatska s time kakvu će glazbu puštati neka srbijanska TV?
Neće puštati hrvatske pjevače?
Moš' misliti.
Neće puštati hrvatske reklame?
Ne mora - nije ih puštao džabe, znači ostaje bez love.
Pljuje po Todorićevim konzervama?
Neka ga Todorić tuži.
Vlada valjda ima pametnija posla nego obraćati pažnju na nekog primitivca koji misli da je iznad zakona.


registracija
26/9/09

Sulc, 09.08.11. 00:41

Hrvatska bi zbog ovih tendecioznih navoda na Pink televiziji trebala tužiti Mitrovića i tražiti odštetu! Pa kada Mitrović vidi da iznos koji će morati platiti višestruko premašuje iznos zaplenjene jahte možda će se zamisliti. Inače ako vi iz Hrvatske uspete nešto protiv Mitrovića alal vera! Taj čovek koji je svoj kapital stekao zahvaljujući Miri Marković "omča je oko vrata" kulturnom razvoju postpetooktobarske Srbije!


registracija
30/12/08

csiki, 09.08.11. 16:55

Rampa, za mene je hrvatsko-srpski jezik je strani jezik kada Vi progovorite i naucite pisati kao sto ja pisem Vas jezik javite se, istina za motiku nije potreba vece znanje od Vase. Znam i to da za vas nisu potrebni strani turisti samo njihov novac


registracija
4/6/11

VladSerbia, 09.08.11. 17:27

Na stranu to sto mi se od Mitrovica utroba prevrce, ako uspe da dokaze da je hrvatska carina samo njemu zaplenila jahtu po pomenutom osnovu, dok nikoga drugog zbog iste stvari nije ni kaznila, dobice slucaj protiv hrvatske drzave na medjunarodnom sudu.
Inace, zanimljivo da se nije zanimao za tako jaku "odbranu" srpskih nacionalnih interesa dok mu hrvatska carina nije konfiskovala jahtu i objavila prodaju. Reakcija hrvatskih vlasti je takodje cudna - brane interese hrvatskih firmi, a u isto vreme ne spore da je pomenuta tunjevina zabranjena u maticnoj zemlji g-dina Todorica.


registracija
2/1/11

prohujalo, 11.08.11. 15:12

kako smo mi sretan narod-svi za jednoga
cudno kako sijedakoza umijesto da kaze ko je blacen ona nas sve trpa u isti kos.
Interesantno kako se sad Mitrovic sijetio jadnog svog naroda i njegove imovine u Hrvatskoj
P.S sa cijenom jahte je mogao rijestiti stotine izbjeglickih pitanja?????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika