08.08.2011. / 16:50

Autor: Totalsport

Kličko zbog uhićenja Julije Timošenko nakratko prekinuo pripreme

Osim što je vrhunski sportaš, Kličko je i predsjednik Ukrajinskog demokratskog saveza za reforme (UDAR) i kao takav nije želio sa strane promatrati uhićenje oporbene čelnice koju se sumnjiči za zlouporabu ovlasti u vrijeme dok je bila premijerka

Vitalij KličkoVitalij KličkoSvjetski boksački prvak prema verziji WBC, Ukrajinac Vitalij Kličko (40), nakratko je prekinuo pripreme za obranu naslova i hitno odletio u Kijev zbog krize koja je zahvatila zemlju nakon uhićenja bivše premijerke Julije Timošenko.

Osim što je vrhunski sportaš, Kličko je i predsjednik Ukrajinskog demokratskog saveza za reforme (UDAR) i kao takav nije želio sa strane promatrati uhićenje oporbene čelnice koju se sumnjiči za zlouporabu ovlasti u vrijeme dok je bila premijerka. I SAD je zatražio trenutno oslobađanje Julije Timošenko, nazvavši njezino uhićenje politički motiviranom aferom.

- Kad sam čuo što se događa, odmah sam se uputio u Kijev. Jer, tamo se zapravo vodi bitka za demokratske vrijednosti. Situacija je napeta, brojni su razgovori u tijeku - izjavio je Kličko koji se već vratio u austrijski Going gdje se priprema za obranu teškaškog naslova (10. rujna) protiv Poljaka Tomasza Adameka.

Cijelo će vrijeme, međutim, biti u kontaktu sa svojim političkim suradnicima koji će ga obavještavati o stanju u zemlji.

Vezane vijesti

Ukrajina odbacuje molbe EU-a oko Timošenko

Ukrajina odbacuje molbe EU-a oko Timošenko

Ukrajinski premijer Mikola Azarov odbacio je u srijedu kritike Zapada na tretman zatočene bivše premijerke Julije Timošenko kao "neopravdane", dajući… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika