09.08.2011. / 11:15

Autor: Totalsport

Ex-Yu kup: Hrvatska preko Slovenije do finala sa Srbijom

Tražio sam dosta rotacije što se na kraju i pokazalo kao dobra stvar - rekao je izbornik hrvatskih košarkaša Josip Vranković

Hrvatski izbornik Josip VrankovićHrvatski izbornik Josip VrankovićHrvatska košarkaška reprezentacija savladala je Sloveniju 65-60 i plasirala se u finale Adecco kupa momčadi bivše Jugoslavije u kojem će igrati protiv reprezentacije Srbije.

Hrvatska i Slovenija odigrali su jednu čvrstu utakmicu, ne previše lijepu, ali fizički vrlo zahtjevnu u kojoj šut nije posebno dobro služio nijednu reprezentaciju. Hrvatski košarkaši dobro su otvorili utakmicu i kontrolirali rezultat sve do početka druge četvrtine kada su se Slovenci uspjeli odvojiti na velikih devet koševa razlike. Međutim serijom 9-0 Hrvatska se vraća u egal utakmicu, te se na poluvrijeme odlazi sa minimalnih plus dva za Sloveniju.

Vrlo tvrdo nastavilo se i u drugome djelu, a najveća prednost koju je neka od reprezentacija ostvarila u trećoj dionici bila je četiri poena (41-37 za Hrvatsku). U posljednjoj četvrtini kada se utakmica lomila ukazao se Marko Popović koji do tog trenutka nije ubacio nijedan poen, a onda je u razmaku od svega dvije minute ubacio dvije trice. Nakon ove druge, 3.20 prije kraja, Slovenci nisu više uspjeli zabiti nijedan poen dok je za Hrvatsku položio Tomić, a Bogdanović stavio dva bacanja za veliku, muški izborenu pobjedu. Treba izdvojiti odličnu realizaciju slobodnih bacanja kod naših koji su od 20 bacanja ubacili 17.

- Vrlo sam zadovoljan utakmicom. Dobro smo ju otvorili i kada su se Slovenci krenuli odvajati nismo dopustili da se raspadnemo. Tražio sam dosta rotacije što se na kraju i pokazalo kao dobra stvar - rekao je izbornik hrvatskih košarkaša Josip Vranković.

- Odlučio sam da ćemo nastupiti na ovome turniru samo iz razloga što sam želio odigrati utakmicu protiv momčadi koja igra upravo na ovakav način - radno svih 40 minuta. Stoga mi je još više drago da smo uspjeli izboriti pobjedu protiv vrlo dobre Slovenije - zaključio je Vranković.

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Krunoslav Simon sa 15 i Bojan Bogdanović sa 11 poena, dok je kod domaćina Erazem Lorbek ubacio 14, a Matjaž Smodiš 10 koševa.

Hrvatska će za osvajanje turnira igrati protiv reprezentacije Srbije. Utakmica je na rasporedu u utorak s početkom u 21 sat.

Ex-Yu kup, 2. kolo:

skupina A

Hrvatska - Slovenija 65-60 (15-16, 15-16, 21-16, 14-12)

skupina B

Srbija - BIH 82-61

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika