09.08.2011. / 15:01

Autor: Hina

MVPEI smiruje: Nema razloga za paniku, pratiti ćemo situaciju u Britaniji

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija poručilo je u utorak da nema razloga za paniku i uznemirenost zbog stanja u Velikoj Britaniji te je hrvatskim državljanima koji se nalaze u toj zemlji ili planiraju u nju putovati savjetovalo da prate aktualno stanje i upute lokalnih vlasti.

Za sad nema ograničenja za hrvatske građaneZa sad nema ograničenja za hrvatske građaneMinistarstvo vanjskih poslova i europskih integracija poručilo je u utorak da nema razloga za paniku i uznemirenost zbog stanja u Velikoj Britaniji te je hrvatskim državljanima koji se nalaze u toj zemlji ili planiraju u nju putovati savjetovalo da prate aktualno stanje i upute lokalnih vlasti.

"Ministarstvo prati stanje i prema dosadašnjim informacijama nema razloga za uznemirenosti i paniku. Nitko od hrvatskih državljana nije tražio konzularnu pomoć", izjavio je Hini v.d. glasnogovornika MVPEI-a Berislav Živković.

On je hrvatskim državljanima savjetovao da prate razvoj situacije i upute lokalnih vlasti o nemirima u kojima su treću noć za redom maskirani mladići divljali, pljačkali i palili po ulicama nekoliko londonskih četvrti i u drugim britanskim gradovima.

U dijelovima Londona počelo je u utorak veliko čišćenje ulica od razbijenoga stakla, cigli, boca i spaljenih zgrada, nakon što je policija preuzela kontrolu nad pogođenim četvrtima.

Policija je izvijestila da su u istočnom Londonu uhićene 334 osobe, a oko 100 u Birminghamu. Nasilje je izbilo i u Bristolu na jugozapadu te u Liverpoolu na sjeverozapadu zemlje.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika