11.08.2011. / 13:48

Autor: Hina

Širokobriješki Mediteran film festival od 22. do 27. kolovoza

Od 22. do 27. kolovoza u Širokom Brijegu održat će se 12. festival sredozemnog dokumentarnog filma "Mediteran Film Festival" (MFF), priopćili su danas organizatori.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaOd 22. do 27. kolovoza u Širokom Brijegu održat će se 12. festival sredozemnog dokumentarnog filma "Mediteran Film Festival" (MFF), priopćili su danas organizatori.

Šestodnevni festival počinje 22. kolovoza pretprogramom u kojemu će biti prikazano šest filmova iz "Američkog dokumentarnog izloga". Riječ je o tematski vrlo raznolikim filmovima najnovije produkcije, prikazanim i nagrađenim na brojnim svjetskim festivalima, od kojih su neki nominirani i za prestižnu nagradu Oscar.

Festival svake godine nastoji dati priliku mladim autorima da pokažu svoje radove široj publici, a na ovogodišnjem je festivalu poseban naglasak stavljen na alternativni film. Usto, ove će godine prvi puta biti prikazan i jedan animirani film domaćeg autora izrađen tehnikom klasične animacije s više od 2500 crteža.

U natjecateljskom programu, koji počinje 24. kolovoza, publika će imati priliku vidjeti 21 film iz 11 zemalja, među kojima i Hrvatske. Festival završava 27. kolovoza dodjelom "Kristalnog projektora" najboljim autorima.

Vezane vijesti

National Geographic napravio dokumentarac o Costa Concordiji

National Geographic napravio dokumentarac o Costa Concordiji

National Geographic Channel idućeg tjedna će emitirati dokumentarni film o nesreći talijanskog kruzera Costa Concordija koji se 13. siječnja nasukao… Više

Komentari

registracija
20/7/11

PimPeck, 14.08.11. 12:34

Mediteranski filmski festival u Širokom Brijegu.
Tugo moja pregolema! Lepe ti je Zagorje zelene.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika