11.08.2011. / 13:57

Autor: Hina

Izrael odobrio gradnju 1,600 kuća u istočnom Jeruzalemu

Izraelski ministar unutarnjih poslova dao je u četvrtak konačnu suglasnost za gradnju 1.600 kuća za židovske naseljenike u istočnom Jeruzalemu, projekt čija je objava tijekom posjeta američkog potpredsjednika Joea Bidena prošle godine izazvala diplomatski spor s Washingtonom.

JeruzalemJeruzalemIzraelski ministar unutarnjih poslova dao je u četvrtak konačnu suglasnost za gradnju 1.600 kuća za židovske naseljenike u istočnom Jeruzalemu, projekt čija je objava tijekom posjeta američkog potpredsjednika Joea Bidena prošle godine izazvala diplomatski spor s Washingtonom.

Suglasnost ministra Elia Yishaia mogla bi otežati napore SAD-a da razuvjeri Palestince da traže potporu UN-a za priznanje neovisne palestinske države, u vrijeme kada su mirovni pregovori zastali zbog nastavka gradnje židovskih naselja.

Prva suglasnost za gradnju 1,600 kuća u Ramat Shlomu, naselju religioznih Židova na dijelu Zapadne obale koji je Izrael pripojio Jeruzalemu, dana je u ožujku 2010. te je zasjenila Bidenov posjet i otkrila razlike u stavovima između Izraela i SAD-a u pogledu gradnje takvih naselja.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika