13.08.2011. / 12:20

Autor: Totalsport

Video: Emotivni Rodman primljen u Kuću slavnih

Nisam igrao košarku zbog novca. Nisam igrao košarku kako bih postao slavan. Ovo što vidite ovdje je više iluzija da volim biti individualac koji je pun šarenila - rekao je veliki skakač koji je u dresovima Detroita i Chicaga osvojio pet NBA naslova

Dennis RodmanDennis RodmanNa olakšanje organizatora, Dennis Rodman se suzdržao od bilo kakvih incidenata tijekom primanja u košarkašku Kuću slavnih u američkom Springfieldu, u petak navečer.

Nije se, međutim, činilo da će biti tako kad se kontroverzni 50-godišnji košarkaš pojavio na ceremoniji u svjetlucavom sivom odijelu, s pernatim šeširom i velikim bijelim sunčanim naočalama. No, prije no što je stao za govornicu, ipak se preodjenuo u pristojnije izdanje, a tijekom samog govora je bio vrlo emotivan. S "knedlom" u grlu je pričao kako nije bio dobar suprug i otac i kako je imao vrlo loš odnos s majkom.

- Nisam igrao košarku zbog novca. Nisam igrao košarku kako bih postao slavan. Ovo što vidite ovdje je više iluzija da volim biti individualac koji je pun šarenila - rekao je veliki skakač koji je u dresovima Detroita i Chicaga osvojio pet NBA naslova.

Rodman je posebno zahvalio trenerima Philu Jacksonu i Chucku Dalyju, vlasniku Los Angeles Lakersa Jerryju Bussu, te Jamesu Richu koji ga je sa svojom obitelji odgajao nakon što ga je majka izbacila iz kuće. Za spomenute je osobe rekao da su ignorirale njegov izgled i da su ga uvijek promatrali kao individualca dobra srca.

Osim Rodmana, u Kuću slavnih su primljeni i peterostruki All-Star košarkaš Chris Mullin, pa jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena Arvydas Sabonis, zatim još dvojica velikih igrača, Artis Gilmore i Tom “Satch” Sanders, trener koji je izmislio "trokut-napad" Tex Winter, sveučilišni treneri Herb Magee i Tara VanDerveer, igračica WNBA lige Teresa Edwards te Reece “Goose” Tatum iz Harlem Globetrottersa.

- Danas je poseban dan za mene i za moju Litvu, ponosan sam što sam ovdje. Zahvaljujem cijeloj obitelji, roditeljima, prijateljima, suigračima i trenerima. Posebna zahvalnosti de Portland Trail Blazersima i njihovoj liječničkoj ekipi koja je vjerovala u mene nakon teške ozljede i pomogla mi vratiti se na teren - poručio je 46-godišnji Sabonis kojeg je Bill Walton nazvao 220 centimetara visokim Larryjem Birdom.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika