14.08.2011. / 09:30

Autor: Hina

Ekipa iz Komina prva uplovila u cilj u Pločama

Ekipa lađara iz Komina pobijedila je večeras na 14. maratonu lađa na Neretvi od Metkovića do Ploča, druga u cilj uplovila je ekipa Baćine, a treća je bila ekipa iz Opuzena.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELLFoto: Ivo Čagalj/PIXSELLEkipa lađara iz Komina pobijedila je na 14. maratonu lađa na Neretvi od Metkovića do Ploča, druga u cilj uplovila je ekipa Baćine, a treća je bila ekipa iz Opuzena.

Ekipi iz Komina ovo je treća pobjeda zaredom, za koju su dobili prijelazni pobjednički Štit kneza Domagoja, težak 27 kilograma, manji štit u trajno vlasništvo i novčanu nagradu.

U natjecanju je sudjelovalo 35 ekipa, većinom iz neretvanskog kraja, a prvi put u tradicionalnom neretvanskom natjecanju lađara sudjelovala je i jedna ženska posada. Za etapu dugu 22,5 kilometara trebalo je oko 9000 zaveslaja.

Natjecanje, uz brojne gledatelje s obale Neretve, sa zapovjednog broda pratio je cijeli državni vrh - predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednica vlade Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Vezane vijesti

Stogodišnjak istrčao maraton u Torontu

Stogodišnjak istrčao maraton u Torontu

Stogodišnji Indijac s britanskom putovnicom Faujas Singh ušao je u nedjelju u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija osoba koja je uspjela… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika