15.08.2011. / 10:58

Autor: Hina

Desetci tisuća vjernika u marijanskim svetištima

U marijanskim svetištima u Hrvatskoj desetci tisuća vjernika danas svetkuju blagdan Velike Gospe, a u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici središnje misno slavlje predvodi zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.

Kardinal Josip BozanićKardinal Josip BozanićU marijanskim svetištima u Hrvatskoj desetci tisuća vjernika danas svetkuju blagdan Velike Gospe, a u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici središnje misno slavlje predvodi zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.

I u preostalih 1162 hrvatska marijanska svetišta očekuju se danas brojni vjernici i hodočasnici. Uz Mariju Bistricu, tradicionalno su najposjećeniji Sinj, Aljmaš, Split i riječki Trsat, gdje svečanom euharistijskom slavlju u Svetištu Majke Božje Trsatske nazoči i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor.

Najvećem marijanskom blagdanu i ove su godine prethodile višednevne duhovne priprave i cijelonoćna bdjenja, svjedočeći o opstojnosti i razmjerima višestoljetne tradicije štovanja Majke Božje na hrvatskim prostorima.

Vjerovanje u Uznesenju Blažene Djevice Marije na nebo, koje se svetkuje na Veliku Gospu, prisutno je u narodu od prvih kršćanskih vremena, a Katolička crkva proglasila ga je dogmom sredinom prošlog stoljeća.

Vezane vijesti

Nadbiskup Barišić kritizirao rad nedjeljom: Kakva je to društvena investicija...

Nadbiskup Barišić kritizirao rad nedjeljom: Kakva je to društvena investicija za brak i obitelj

Nabdiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić služeći u povodu blagdana Velike Gospe misu na otvorenom ispred crkve Gospe od Pojišana u Splitu u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika