16.08.2011. / 18:12

Autor: Hina , Nacional.hr

Supruga SDP-ovog zastupnika osumnjičena za pronevjeru vatrogasnog novca

Slučaj pronevjere novca vatrogasnih postrojba Umaštine u javnost je izašao u prosincu prošle godine, dva mjeseca pošto je supruga prvoga istarskog SDP-ovca Roberta Grando-Kozlevac dala otkaz

Dino Kozlevac: Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL Dino Kozlevac: Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL Kriminalističkom istragom utvrđena je osnovana sumnja da je 48-godišnjakinja iz Buja počinila kaznena djela pronevjere i krivotvorenja službene isprave te oštetila vatrogasne udruge za 111 tisuća kuna, a saborski zastupnik SDP-a Dino Kozlevac potvrdio je da je riječ o njegovoj supruzi Roberti protiv koje je podneseno posebno izvješće Općinskome državnom odvjetništvu u Bujama.

U priopćenju istarske Policijske uprave stoji da je 48-godišnjakinja kao osoba zadužena za vođenje financijskoga i računovodstvenog poslovanja vatrogasnih udruga na umaškome području tijekom 2009. i 2010. godine novcem udruga podmirivala troškove na svojoj i suprugovoj kreditnoj kartici te prebacivala novac na svoj i suprugov tekući račun. Također je utvrđeno kako je žena prisvajala i novac iz blagajne udruga, a manjke zbog takvih postupaka prikrivala je krivotvorenjem poslovne dokumentacije. Svojim postupcima 48-godišnjakinja je oštetila vatrogasne udruge za 111 tisuća kuna, stoji u izvješću policije.

Slučaj pronevjere novca vatrogasnih postrojba Umaštine u javnost je izašao u prosincu prošle godine, dva mjeseca pošto je supruga prvoga istarskog SDP-ovca Roberta Grando-Kozlevac dala otkaz. Tada je njezin suprug Dino Kozlevac izjavio kako ništa ne zna te da je ona samu sebe prijavila kako bi se slučaj razjasnio te da je sav novac vraćen.

Nestanak vatrogasnog novca prijavila je djelatnica koja je zamjenjivala odsutnu Grando-Kozlevac i shvatila da s računom umaške Područne vatrogasne zajednice nešto nije u redu. O tome je obavijestila svoje nadređene.

Predsjednik istarskoga SDP-a, saborski zastupnik, predsjednik Županijske skupštine i predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac potvrdio je danas u izjavi za Hinu kako je protiv njegove supruge podneseno posebno izvješće Općinskome državnom odvjetništvu u Bujama u kojem se tereti za pronevjeru i krivotvorenje službenih isprava.

"Riječ je o posebnom izvješću, a policija je istragu provela nakon što je u prosincu prošle godine moja supruga prijavila samu sebe", rekao je Kozlevac i dodao da je na pravosudnim tijelima da odrade svoj dio posla.

Istaknuo je kako ni o čemu "nije imao pojma" dok mu ona sama nije rekla da je prijavila samu sebe kako bi se utvrdilo je li zaista pronevjerila novac. "Osobno mogu svakog pogledati u oči jer ja zaista o poslovima moje supruge nisam imao nikakvih saznanja. Svatko je odgovoran za svoje postupke", zaključio je Dino Kozlevac i istaknuo kako časno i pošteno radi svoj posao "kao što je časno i pošteno radio i u prošlosti i kao što će na isti način raditi i ubuduće".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
22/4/11

www, 16.08.11. 23:36

OPET ONI NISU NIŠTA KRIVI


registracija
26/12/06

capica, 17.08.11. 12:06

Punica SDP ovaca otuđila.... Prabaka SDP-ovca ukrala...Pa kakve veze ima kaj je njen muž u nekoj stranci? Ak se nema kaj pisati, zatvorite firmu !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika