17.08.2011. / 18:59

Autor: Nacional.hr

Pomorska nesreća:

Trajekt udario u obalu kod Jablanca, lakše ozlijeđeni kupači

Lakše su ozlijeđena četiri kupača koja su prevezena vozilom hitne pomoći u Dom zdravlja Senj

Trajekt je umjesto u pristanište, uletio u stijene (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)Trajekt je umjesto u pristanište, uletio u stijene (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)Kasno poslijepodne trajekt je udario u obalu kod Jablanca. Radi se o trajektu "Barbat" Rapske plovidbe koji prometuje na liniji Jablanac - Mišnjak na otoku Rabu.

Još uvijek nisu poznate sve okolnosti nesreće, no u Županijskom uredu 112 u Gospiću rekli su kako su o nesreći obaviještene nadležne službe i stavljene u stanje pripravnosti.

Novi list piše kako je trajekt zbog još neutvrđenog razloga "promašio" pristanište i udario u stjene pedesetak metara dalje. Pri tome je ozlijedio nekoliko kupača koji su se nalazili na tim stijenama.

Od udara je oštećeno i nekoliko automobila koji su se nalazili u trajektu, a zbog nasukavanja je trajektu teže oštećena osovina propelera. Procjenjuje se da će operacija odsukavanja započeti već sutra.

Iz ministarstva prometa priopćili su kako se nesreća dogodila nešto prije 18 sati pri čemu su lakše ozlijeđena četiri kupača koja su prevezena vozilom hitne pomoći u Dom zdravlja Senj.

"Trajekt „Barbat" plovio je na redovnoj liniji Mišnjak-Jablanac i prema prvim informacijama otkazale su mu komande za upravljanje, te je počeo trubiti kako bi upozorio kupače. Na mjesto ove pomorske nesreće izašli su djelatnici Lučke kapetanije Senj koji obavljaju očevid. Na putu za Jablanac je i državni tajnik za more Mario Babić", stoji u priopćenju Ministarstva.

Vezane vijesti

U talijanskom kruzeru pronađena dva trupla

U talijanskom kruzeru pronađena dva trupla

Ronioci su u nedjelju u potopljenom dijelu broda Coste Concordije, koji se u petak navečer nasukao pred talijanskim otočićem Gigliom, u kabini… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 17.08.11. 20:16

to je bilo kao u filmu ko to tamo peva,
"vozi miško vozi, dva kilometra zatvorenih očiju, firmom Krstić"
http://www.youtube.com/watch?v=CxedfzEv6wg


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika