17.08.2011. / 19:58

Autor: Hina

Chavez će nacionalizirati industriju zlata

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez u srijedu je izjavio kako planira nacionalizirati industriju zlata - uključujući njegovo vađenje te njegovu preradu - i da će iskoristiti proizvodnju kako bi osnažio međunarodne rezerve.

Hugo ChavezHugo ChavezVenezuelski predsjednik Hugo Chavez u srijedu je izjavio kako planira nacionalizirati industriju zlata - uključujući njegovo vađenje te njegovu preradu - i da će iskoristiti proizvodnju kako bi osnažio međunarodne rezerve.

Chavez je u programu državne televizije izjavio da će nacionalizaciju provesti predsjedničkim dekretom u predstojećim danima.

Cijene zlata u srijedu su nastavile rasti već treći dan uzastopno i na Londonskoj burzi dosegle cijenu za brzu isporuku od 1,790,3 dolara za uncu (31,1 g), javila je agencija Reuters.

Statistički podaci o BDP-u Njemačke i eurozone objavljeni u utorak naveli su investitore da posumnjaju u sposobnost regije da se vrati na put stabilnog oporavka, što je dovelo do pada rizične aktive, kao što su euro i dionice. Zajedničko priopćenje francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozya i njemačke kancelarke Angele Merkel, poslije njihovih razgovora u Parizu, nije uvjerilo investitore da su vlade zemalja eurozone sposobne smiriti dužničku krizu.

Vezane vijesti

Rep na sol

Rep na sol

Urednik mjesečnika Le Monde diplomatique Serge Halimi piše o hrabroj odluci argentinske predsjednice Christine Kirchner, koja je prošlog listopada… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 18.08.11. 03:39

šta si do sad čekao


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika