19.08.2011. / 14:04

Autor: Hina

Rusija protiv odlaska Bašara al-Asada

Rusija se protivi pozivima SAD-a i EU-a sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu da odstupi s vlasti i vjeruje kako mu je potrebno više vremena da provede obećane reforme, izjavio je u petak izvor iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Bašar al Asad sa Nicolasom SarkozyemBašar al Asad sa Nicolasom SarkozyemRusija se protivi pozivima SAD-a i EU-a sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu da odstupi s vlasti i vjeruje kako mu je potrebno više vremena da provede obećane reforme, izjavio je u petak izvor iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

"Ne podupiremo takve pozive i vjerujemo kako režimu predsjednika Asada treba dati vremena za provedbu najavljenih reformskih procesa", prenosi agencija Interfax izvor iz ministarstva.

Taj stav čvrsto suprotstavlja Rusiju i Zapad koji je pojačao pritisak na Assada, pet mjeseci nakon početka krvavog vladina obračuna s prosvjednicima koji traže kraj njegove vladavine.

Rusija, koja ima pravo veta u Vijeću sigurnosti UN-a, najavila je da neće poduprijeti rezoluciju o Siriji, ali je dala potporu predsjedničkoj izjavi Vijeća 3. kolovoza u kojoj se osuđuje nasilje i poziva na prekid sukoba.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika