19.08.2011. / 16:26

Autor: Hina

Kosor: Neka javnost zaključi da li se Josipović dogovorio s Milanovićem

"Za vladu je neprihvatljivo ono što najavljuju iz SDP-a i što traže iz SDP-a; ni jedan oporbeni zastupnik ili šef stranke ne može tražiti da vlada i Predsjednik prestanu raditi samo zbog nekih njihovih ambicija", naglasila je premijerka

Stipe Gabrić Jambo i premijerka Jadranka Kosor (Pixsell)Stipe Gabrić Jambo i premijerka Jadranka Kosor (Pixsell)Upitana da li je popis veleposlanika koji je dobio predsjednik Ivo Josipović toliko loš da bi mu to trebalo smetati, premijerka Jadranka Kosor najavila je danas kako će predložiti da se idući tjedan "u miru" sastane s predsjednikom, da sjednu, stave na stol sva predložena imena, da idu od jednog do drugog te da se odluče za ljude koji su profesionalci i koji će na najbolji način zastupati hrvatske interese. Mišljenja je kako svi predloženi zaslužuju da se o njima razgovara.

"To je posao koji po Ustavu odrađuju predsjednik države ili vlada i tako će biti i ovaj put", ustvrdila je Kosor.

Podsjetila je i kako su prošle godine u rujnu obavili posao oko imenovanja veleposlanika i konzula, a da prije toga ministar nije poslao nikakav prethodni popis, nego su se "naprosto našli sa jednim papirom na kojem su bila imena i sve dogovorili".

"Za vladu je neprihvatljivo ono što najavljuju iz SDP-a i što traže iz SDP-a; ni jedan oporbeni zastupnik ili šef stranke ne može tražiti da vlada i Predsjednik prestanu raditi samo zbog nekih njihovih ambicija", naglasila je premijerka poručivši kako nikada u procesu imenovanja veleposlanika ili konzula nisu sudjelovali predstavnici oporbe.

Upitana da li je u ovom slučaju riječ o dogovoru predsjednika Josipovića i čelnika SDP-a Zorana Milanovića Kosor je kratko kazala kako to treba zaključiti javnost.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 19.08.11. 16:56

Zna Se bu išla predsjedniku kad ju on pozove. Znaju se valjda regule.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika