19.08.2011. / 19:56

Autor: Nacional.hr

Pozadina prepirke

Predsjednik i premijerka 'zakačili se' zbog veleposlaničkog mjesta u Washingtonu?

U diplomatskim krugovima, kao kandidati za mjesto veleposlanika u Washingtonu spominju se njegovi savjetnici Joška Paro i Romana Vlahutin

Ivo Josipović i Jadranka KosorIvo Josipović i Jadranka KosorPrepirka na relaciji Banski dvori - Pantovčak oko popisa kandidata za mjesto veleposlanika u javnosti je doživljena kao predizborna igra ljevice i desnice. Zanimljivo je kako je predsjednik Josipović bez ikakvih prigovora odobrio prethodnu listu kandidata za veleposlanike. No, situacija je sada nešto drugačija.

Premijerka Kosor danas je izjavila kako će se sljedećeg tjedna pokušati sastati sa predsjednikom Josipovićam te još jednom s njim proći popis i zajednički odabrati ljude za koje smatraju kako će na najbolji način zastupati hrvatske interese u svijetu.

Slobodna Dalmacija pak piše kako bi se u pozadini prepirke moglo nalaziti izuzetno atraktivno mjesto veleposlanika u Washingtonu. Naime, piše Slobodna, predsjednik Josipović je shvatio kako kroz odabir veleposlanika može utjecati na vanjsku politiku Hrvatske, a ne biti samo promatrač. U diplomatskim krugovima, kao kandidati za mjesto veleposlanika u Washingtonu spominju se njegovi savjetnici Joška Paro i Romana Vlahutin.

Kako do dogovora predsjednika i premijerke ne mogu izlaziti s imenima u javnost, nije moguće dobiti potvrdu tih težnji.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 19.08.11. 22:06

Zašto se ambasadori ne bi birali po javnom natječaju. Zašto ne bi građani hrvatske koji zadovoljavaju određeni set osnovnih kriterija mogli imati mogučnost prijaviti se. Moje iskustvo s osobljem Hrvatske ambaase i Hrvatskoh konzulata u SADu nije bilo ugodno. Slično vrijedi i ya ambasadu u Bruxellesu. Uglavnom nekompetentnost i arogancija. Posao u ambasadi nije tako težak i ne zahtijeva veliku stručnost. Dosada je diplomacija bila kanalizacija u koju su ispirali potrošen politički kadar, ili ljude koji imaju toliko vazelina na glavi da zapravo ne mogu nikoga realno predstavljati.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 20.08.11. 09:30

Ukoliko preživimo 26.9.2011. ovo pitanje postat će besmisleno u moru sličnih.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika