20.08.2011. / 12:55

Autor: Hina

Na Makarskoj rivijeri oko 40.000 gostiju

Hotelijeri na Makarskom primorju, ugošćuju trenutno više od 12,5 tisuća gostiju, većim dijelom stranih i posluju uglavnom bez slobodnih kapaciteta

ArhivaArhivaTreći vikend kolovoza na Makarskoj rivijeri u znaku je smjene gostiju, a očekuje se da će ih više od 8000 stići u ljetovališta na području od Brela do Gradca, gdje će, kako se očekuje, ljetovanje nastaviti oko 40.000 gostiju.

Hotelijeri na Makarskom primorju, ugošćuju trenutno više od 12,5 tisuća gostiju, većim dijelom stranih i posluju uglavnom bez slobodnih kapaciteta.

Dobrom popunjenošću smještajnih kapaciteta zadovoljni su i privatni kućevlasnici, zadovoljstvo sezonom ne kriju ni u autokampovima, a u tim vrstama objekata ima slobodnih mjesta pa prethodna rezervacija nije potrebna.

S obzirom na smjenu gostiju, promet je danas na cestama Makarskog primorja znatno pojačan. Na državnoj cesti D8 vozi se usporeno u dugim isprekidanim kolonama, a stanje u prometu isto je i na putnim pravcima Makarska – Vrgorac i Dupci – Šestanovac do autoceste.

Na izlazu s autoceste kod Vrgorca kao i na naplatnim kućicama na izlazu Ravča nema gužvi u prometu, doznaje se od prometne policije Vrgorca.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin plovi prema plovidbenom redu i uspijeva ukrcati sva vozila prema Sumartinu.

Na liniji Drvenik – Sućuraj od jutros plovi samo trajekt ,,Ston,, pa se na ukrcaj u Drveniku čeka oko dva sata, a na Hvaru čekanje je oko tri sata vremena, kažu u ispostavama Jadrolinije.

Na autobusnom kolodvoru u Makarskoj gdje dnevno stiže i odlazi 106 autobusa, velika je gužva u dolasku i odlasku putnika, autobusi kasne u dolasku iz pravca Splita oko dvadesetak minuta, a karte za sva udaljenija odredišta su rasprodane iako su na pojedinim linijama uvedeni dodatni autobusi.

Vezane vijesti

U Makarskoj prosvjed protiv zatvaranja rodilišta

U Makarskoj prosvjed protiv zatvaranja rodilišta

"Rodilište - ključ života, a ne ključ u bravu", osnovna je poruka s mirnog prosvjednog skupa što ga je danas poslije podne na gradskoj rivi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika