21.08.2011. / 13:27

Autor: Hina , Nacional.hr

Mladunče mamuta savršeno očuvano u arktičkom ledu

Mamutica nazvana Ljuba prema čovjeku koji ju je otkrio bila je gotovo savršeno očuvana, toliko da su joj koža i unutarnji organi ostali netaknuti

Stručnjaci kažu da je mladunče očuvano jednako kao i Ljuba, mamutica pronađena prije četiri godine (Wikipedia)Stručnjaci kažu da je mladunče očuvano jednako kao i Ljuba, mamutica pronađena prije četiri godine (Wikipedia)Lokalni ruski dužnosnici objavili su da je čuvar sobova otkrio ostatke mladunčeta mamuta na ruskom Arktiku, objavio je tamošnji tisak.

Rendžer je jednomjesečnog mamuta otkrio kopajući po permafrostu, zaleđenom tlu. Na isti način je prije četiri godine njegov kolega naletio na ženku mamuta staru 40.000 godina.

Mamutica nazvana Ljuba prema čovjeku koji ju je otkrio bila je gotovo savršeno očuvana, toliko da su joj koža i unutarnji organi ostali netaknuti.

Mladunče mamuta, za koje stručnjaci kažu da je očuvano jednako kao i Ljuba, bit će prebačeno u glavni grad regije Salekhard i spremljeno na hladno kako bi se mogla nastaviti isktraživanja.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika