22.08.2011. / 12:25

Autor: Hina

Frattini: Gadafi kontrolira još 10-15 posto Tripolija

Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini rekao je u ponedjeljak kako snage Moamera Gadafija kontroliraju još samo 10 do 15 posto Tripolija i da bi se Gadafi trebao predati kako bi se spriječilo daljnje krvoproliće u libijsoj prijestolnici.

Franco FrattiniFranco FrattiniTalijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini rekao je u ponedjeljak kako snage Moamera Gadafija kontroliraju još samo 10 do 15 posto Tripolija i da bi se Gadafi trebao predati kako bi se spriječilo daljnje krvoproliće u libijsoj prijestolnici.

"Vrijeme je isteklo" za pregovore o mogućem egzilu za Gadafija i on će se morati suočiti sa suđenjem pred Međunarodnim sudom u Den haagu, rekao je Frattini za talijansku televiziju Sky.

"Gadafijev režim ne kontrolira više od 10 do 15 posto Tripolija", kazao je Frattini dodajući da je uhićenje dvojice Gadafijevih sinova bila prekretnica u sukobu.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika