22.08.2011. / 12:37

Autor: Hina

Talijanske kućanice najočajnije u Europi

Talijanske kućanice "najočajnije" su u Europi, sa stopom nezadovoljstva puno višom od francuskih i njemačkih kolegica, prema najnovijem istraživanju udruge Žene i kvaliteta života koja je ispitala više od 4000 Europljanki.

Talijanke su sve nezadovoljnijeTalijanke su sve nezadovoljnijeTalijanske kućanice "najočajnije" su u Europi, sa stopom nezadovoljstva puno višom od francuskih i njemačkih kolegica, prema najnovijem istraživanju udruge Žene i kvaliteta života koja je ispitala više od 4000 Europljanki.

Stopa nezadovoljstva talijanske kućanice iznosila je 76 posto ovog proljeća, u porastu za 2,5 posto u godinu dana, prema studiji koja kao uzroke navodi porast životnih troškova i niz vladinih mjera štednje koje režu pomoć obiteljima.

U području nezadovoljstva, Talijanke znatno prednjače pred španjolskim kućanicama gdje je nezadovoljnih 63 posto, slijede Francuskinje (57 posto), Britanke (51 posto) i Njemice (47 posto).

Prvi razlog za zabrinutost ispitanica gospodarska je kriza i smanjena kupovna moć za 46 posto ispitanih žena. Drugi veliki razlog je odsustvo socijalne pomoći za obitelji (24 posto), manjak jaslica (23 posto) te zdravstvene strukture (21 posto).

Žene su toliko nezadovoljne svojim životom da ih 50 posto tvrdi da se ne bi udavale kad bi mogle krenuti otpočetka a dvije od tri ne bi imale djece.

U Italiji stopa nataliteta iznosi 1,4 djeteta po ženi (jedna od najnižih u Europi), samo jedna od dvije žene (59 posto u EU) radi, iako su u prosjeku obrazovanije od muškaraca.

Vezane vijesti

Umrla glumica Kathryn Joosten iz "Kućanica"

Umrla glumica Kathryn Joosten iz "Kućanica"

Glumica Kathryn Joosten iz serije "Kućanice" koja je dobila dva Emmyja za ulogu susjede Karen McCluskey umrla je u subotu od raka pluća, kazala je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika