23.08.2011. / 13:49

Autor: Hina

Francuski bogataši: Molimo oporezujte nas!

Neki od najbogatijih Francuza, uključujući nasljednicu kozmetičkog carstva L'Oreala i čelnika naftnog giganta Totala, pozvali su u utorak vladu da ih oporezuje kako bi pomogli u rješavanju financijskih problema države.

Francuski bogataši svojevoljno bi plaćali veće porezeFrancuski bogataši svojevoljno bi plaćali veće porezeNeki od najbogatijih Francuza, uključujući nasljednicu kozmetičkog carstva L'Oreala i čelnika naftnog giganta Totala, pozvali su u utorak vladu da ih oporezuje kako bi pomogli u rješavanju financijskih problema države.

U peticiji objavljenoj na internetskoj stranici časopisa Le Nouvel Observateur, direktori 16 kompanija i super bogatih pojedinaca pozvali su na uvođenje posebnog doprinosa koji bi plaćali bogataši, a koji istovremeno ne bi naštetio tokovima novca.

Peticija je uslijedila nakon nedavna poziva američkog multimilijardera Warrena Buffeta američkim vlastima da povećaju poreze njemu osobno i ostalim bogatašima kako bi i oni doprinijeli mjerama štednje.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy planira ukinuti neka porezna izuzeća koja pogoduju bogatima, kako bi namaknuo dodatnih 5 do 10 milijardi eura u proračunu za 2012.

Ministrica financija Valerie Pecresse izjavila je ovoga mjeseca da vlada radi na novome doprinosu koji bi plaćali oni koji zarađuju više od milijun eura godišnje.

Vezane vijesti

Ruski 'Zuckerberg' bacao novce kroz prozor

Ruski 'Zuckerberg' bacao novce kroz prozor

Vlasnik najpopularnije društvene mreže u Rusiji, Pavel Durov, bacao je novčanice od 5 000 rubalja presavijene u aviončiće kroz prozor svoje tvrtke u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika