24.08.2011. / 15:05

Autor: Nacional.hr

Hadžić se izjasnio na sudu: Nisam kriv

Hadžića se tereti da je bio sudionik udruženog zločinačkog pothvata na čelu sa Slobodanom Miloševićem, čiji je cilj bio da se činjenjem zločina nasilno i trajno uklone Hrvati i drugo nesrpsko stanovništvo s jedne trećine hrvatskog teritorija koju su pod okupacijom držali pobunjeni Srbi uz pomoć Beograda

Goran HadžićGoran HadžićGoran Hadžić u svom se drugom pojavljivanju pred Haaškim sudom očitovao o optužnici kojom ga se tereti za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine počinjene nad Hrvatima u istočnoj Slavoniji tijekom 1991. i 1992. godine.

Na pitanje suca želi li se izjasniti o krivnji te osjeća li se krivim za zločine za koje ga se tereti, Hadžić je rekao kako se ne osjeća krivim.

Time je i službeno započela priprema za početak suđenja Hadžiću.

Podsjetimo, Hadžića se tereti da je bio sudionik udruženog zločinačkog pothvata na čelu sa Slobodanom Miloševićem, čiji je cilj bio da se činjenjem zločina nasilno i trajno uklone Hrvati i drugo nesrpsko stanovništvo s jedne trećine hrvatskog teritorija koju su pod okupacijom držali pobunjeni Srbi uz pomoć Beograda. Po optužnici, "gotovo sve hrvatsko i nesrpsko stanovništvo toga područja bilo je nasilno preseljeno, protjerano ili ubijeno". Konačni cilj pothvata prema izvornoj optužnici bilo je stvaranje jedinstvene države pod srpskom dominacijom.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika