24.08.2011. / 13:45

Autor: Totalsport

Lamine Diack novi-stari predsjednik IAAF-a, Bubka potpredsjednik

Nakon kaotičnog glasovanja koje je uzrokovano zastarjelom elektronskom opremom, zbog čega se činilo da je Sergej Bubka smjenjen na mjestu potpredsjednika IAAF-a, Senegalac Lamine Diack ponovno je izabran za predsjednika Međunarodne atletske federacije

Lamine Diack (u sredini)Lamine Diack (u sredini)Bivši svjetski i olimpijski pobjednik u skoku s motkom, Ukrajinac Sergej Bubka, ostao je potpredsjednik Međunarodne atletske federacije, dok je Lamine Diack dobio novi mandat kao predsjednik.

Nakon kaotičnog glasovanja koje je uzrokovano zastarjelom elektronskom opremom, zbog čega se činilo da je Sergej Bubka smjenjen na mjestu potpredsjednika IAAF-a, Senegalac Lamine Diack ponovno je izabran za predsjednika Međunarodne atletske federacije. Dok za vrijeme izbora predsjednika nije bilo problema s elektronskim uređajima za glasovanje, kod izbora za potpredsjednika ih je bome bilo.

Naime, birala su se četiri potpredsjednika između pet kandidata među kojima je bio i aktualni potpredsjednik Ukrajinac Sergej Bubka. Nakon prvog kruga glasovanja činilo se da je Ukrajinac eliminiran kao peti, ali se ustanovilo da su elektronski uređaji zakazali. Nakon ponovnog glasanja pokazalo se da je Bubka ipak unutra, a da je Kanađanin Abby Hoffman eliminiran. Uz Bubku preostala tri potpredsjednika su Kataranin Dahlan Al-Hamad, Britanac Sebastian Coe i Amerikanac Robert Hersh.

Vezane vijesti

IAAF: Blanka bez nominacije za najbolju atletičarku

IAAF: Blanka bez nominacije za najbolju atletičarku

Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je nominacije za najbolju atletičarku, odnosno atletičara 2011. godine. Nakon četiri uzastopne godine… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika