24.08.2011. / 14:45

Autor: Nacional.hr

Sjevernokorejski predsjednik Kim il-Jong posjetio Rusiju

Iz visokih izvora se saznaje kako su dvoje svjetskih vođa razgovarali i o naplati 11 milijuna dolara sjevernokorejskog duga Rusiji

Kim il-Jong Kim il-Jong Sjevernokorejski predsjednik Kim il-Jong sastao se s ruskim predsjednikom Dimitrijem Medvjedevim i izjavio kako je voljan nastaviti razgovore šestorice o nuklearnom naoružanju bez preduvjeta, izvještava RT.

Rusija, Sjeverna Koreja, Kina, SAD, Japan i Južna Koreja prekinule su razgovore o sjevernokorejskom nuklearnom programu 2005. godine, kad su se vlasti iz Pjongjanga povukle iz pregovora nastavivši s aktivnostima i protjeravši međunarodne inspektore i nadglednike.

Iz visokih izvora se saznaje kako su dvoje svjetskih vođa razgovarali i o naplati 11 milijuna dolara sjevernokorejskog duga Rusiji. Zamjenik ruskog ministra financija Sergej Storčak rekao je kako Sjeverna Koreja prvo treba prepoznati Rusiju kao nasljednicu Sovjetskog saveza, a zatim dogovoriti današnji iznos duga. Nastavio je kako Rusija traži 0.6 rublji za jedan dolar.

"Što se tiče suradnje po pitanju opskrbe zemnim plinom postigli smo rezultate. Uputili smo svoje ministre koji bi trebali formirali ad hoc komisiju koja bi odredila specifične parametre bilateralne kooperacije. Projektu plinovoda priklučila bi se i Južna Koreja. O svemu sam obavijestio predsjednika Gazproma Alekseja Millera koji bi se trebao pozabaviti s tim problemima. Nadajmo se kako će projekt uspjeti", kazao je Medvjedev.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika