24.08.2011. / 16:12

Autor: Hina , Nacional.hr

Žestoke borbe u Tripoliju: Za Gadafija ponuđena nagrada od 1,3 milijuna dolara

Moamer Gadafi još je uvijek negdje u Tripoliju, a žestoke borbe vode se u južnim dijelovima libijskog glavnog grada u kojem se vjerojatno krije, objavili su protovnici Gadafijeva režima.

Moamer GadafiMoamer GadafiMoamer Gadafi još je uvijek negdje u Tripoliju, a žestoke borbe vode se u južnim dijelovima libijskog glavnog grada u kojem se vjerojatno krije, objavili su protovnici Gadafijeva režima.

"Mislimo da se Gadafi krije negdje u Tripoliju. Najvjerojatnije je u četvrti al-Khadra", rekao je neimenovani predstavnik ustaničkih snaga.

Snage odane libijskom vođi istovremeno bombardiraju središte Tripolija, uključujući i predsjednički kompleks koji su ustanici zauzeli u utorak.

Gusti dim uzdiže se iznad kompleksa Bab al-Azizi odakle odjekuje pucnjava iz lakog naoružanja, teških strojnica i minobacača.

Oporbeni ustanici pokušavaju istjerati progadafijeve borce oko hotela Rixos gdje već tri dana drže zatočenima oko 30 stranih novinara.

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica pozvala je sukobljene strane da osiguraju sigurnost novinara. "Nacionalno prijelazno vijeće koje su priznale brojne države mora učiniti sve kako bi se profesionalcima omogućilo da potpuno slobodno i sigurno izvještavaju o sukobu", stoji u priopćenju organizacije u kojoj stanje na terenu ocijenjuju vrlo zabrinjavajućim.

Francuski diplomatski izvori istovremeno navode da Francuska i njezini partneri u UN-u rade na nacrtu rezolucije o ukidanju sankcija i odmrzavanju libijske imovine u svijetu.

Rezolucija je još u početnoj fazi i bit će usuglašena idućih dana na razgovorima u Kataru, Turskoj i u New Yorku, rekao je diplomatski izvor.

Velika Britanija pridružila se diplomatskim naporima, u UN-u i drugdje, čiji je cilj deblokirati zamrznuta libijska sredstva i predati ih protivnicima Gadafijeva režima, rekao je britanski ministar vanjskih poslova William Hague.

"Angažirali smo se na diplomatskom planu, u UN-u i drugdje, kako bi otvorili put deblokadi sredstava", rekao je Hague novinarima.

Reuters javlja kako je jedan neimenovani biznismen ponudio 1,3 milijuna dolara za Gadafija - živog ili mrtvog, dok je Prijelazno vijeće objavilo kako će pomilovati sve Gadafijeve pristaše koji ga ubiju ili uhvate.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
30/3/11

das, 24.08.11. 16:43

1,3 mil $,auuuuu.....jutros ,rano prije žege,6 deva-2kabrio i 4 blindirane protrčlo ispred moje zgrade....mislim da je pukovnik i njegova pratnja,..jel može 1/2 nagrade za info...imam kredit u CHF:D


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika