24.08.2011. / 15:22

Autor: Totalsport

Davis Cup: Anderson predvodi JAR protiv Hrvatske

U postavi su i Rik de Voest (126. na pojedinačnoj ATP listi), Izak van der Merwe (131.) i Raven Klaasen (256.)

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIzbornik južnoafričke teniske reprezentacije John-Laffnie de Jager u srijedu je objavio sastav za predstojeći susret kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa protiv Hrvatske.

Igrat će se od 16. do 18. rujna na betonskom igralištu u Potchefstroomu, oko 120 kilometara od Johannesburga.

Kao što se očekivalo, sastav predvodi Kevin Anderson, 34. tenisač svijeta, koji je prije dva tjedna na turniru iz serije Masters 1000 u Montrealu pobijedio Andyja Murraya. Škot je desetak dana nakon toga osvojio Cincinnati, također turnir iz Masters serije.

U postavi su i Rik de Voest (126. na pojedinačnoj ATP listi), Izak van der Merwe (131.) i Raven Klaasen (256.). Što se tiče plasmana na rang listi igrača parova tu je najbolji Van der Merwe (99.), a slijede Anderson (125.), De Voest (145.) i Klaasen (164.).

Najbolje rangirani Južnoafrikanac u paru, Wesley Moodie (43.), nedavno je objavio da će neko vrijeme izbivati s profesionalnih natjecanja, a možda će i završiti karijeru.

- Veoma sam sretan što imam na raspolaganju ovakav sastav - rekao je De Jager.

- Nakon što je Wesley objavio da se povlači morao sam potražiti novog igrača, što nije lako naći. No Raven igra vrlo dobro i u pojedinačnoj konkurenciji i u paru. Hrvatska će biti naš najteži protivnik u šest posljednjih godina. Usredotočit ćemo se na ono što je potrebno da pobijedimo, ovo je ključna prilika da se Južna Afrika vrati u Svjetsku skupinu.

Hrvatski izbornik Goran Prpić će sastav objaviti deset dana uoči susreta.

Vezane vijesti

Tipsarević ostavio Zovka bez gema

Tipsarević ostavio Zovka bez gema

Reprezentacija Srbije pobijedila je Hrvatsku u 1. kolu Plave skupine Svjetskog teniskog kupa koji se igra na zemljanim terenima u Düsseldorfu. Nakon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika