24.08.2011. / 17:01

Autor: Hina

EU idući tjedan uvodi embargo na sirijsku naftu

Vlade država članica Europske unije vjerojatno će do kraja idućeg tjedna uvesti embargo na uvoz sirijske nafte kako bi pojačale pritisak na sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, rekao je u srijedu jedan europski diplomat.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaVlade država članica Europske unije vjerojatno će do kraja idućeg tjedna uvesti embargo na uvoz sirijske nafte kako bi pojačale pritisak na sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, rekao je u srijedu jedan europski diplomat.

EU je prošli tjedan dogovorio da će razmotriti mogućnost novih sankcija protiv Asada zbog njegova petomjesečnog nasilnog gušenja prodemokratskih prosvjeda, u kojem je ubijeno 2200 civila.

Nove konzultacije održane su u ponedjeljak u Bruxellesu, rekao je diplomat, i europske vlade nisu imale prigovora.

"Cijeli proces mogao bi biti završen do kraja idućeg tjedna ako sve bude išlo po planu", rekao je diplomat, koji je želio ostati neimenovan.

Sirija proizvodi oko 400.000 barela nafte na dan, od čega oko 150.000 barela na dan izvozi u europske države, ponajprije Nizozemsku, Italiju, Francusku i Španjolsku.

U zadnjem krugu sankcija, EU je zamrznuo imovinu i zabranio izdavanje viza 15 sirijskih državljana, među kojima su visoki vojni i policijski dužnosnici. Na popis tvrtki s kojima je zabranjeno poslovanje dodano je pet sirijskih institucija.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
7/3/11

medjimurec, 24.08.11. 17:36

A znaci nove cijene benzina j. demokracija !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika