25.08.2011. / 08:30

Autor: Hina

Bivšem šefu Fime Milanu Horvatu određeno 48 sati iza rešetaka

Osim njega, kao drugoosumnjičena, privedena je i M. B., potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic

Photo: Marijan Su
šenj/PIXSELL Photo: Marijan Su šenj/PIXSELL Bivšem čelniku grupe Fima Milanu Horvatu zbog sumnje u zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, određeno je 48-satno zadržavanje.

Horvat je uhićen jutros u Varaždinu i poslijepodne priveden u Koprivnici.

Osim njega, kao drugoosumnjičena, privedena je i M. B., potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic. Neslužbeno se doznaje da je riječ o Marini Bača, bivšoj direktorici Validusa.

"Moguće kazneno djelo odnosi se na poslovanje trgovačkog društva Fima, a kasnije trgovačkog društva Pluris", rekao je Pavlic ne navodeći kolika je šteta počinjena, nego je samo kazao da se radi o visokom iznosu.

Prvoosumnjičeni Horvat oko 15 sati doveden je u pratnji policijskih službenika PU varaždinske na Županijski sud u Varaždinu, Stalna služba u Koprivnici. Milan Horvat ispitan je na koprivničkom sudu, jer njegova supruga kao sutkinja radi na sudu u Varaždinu, pa se tom odlukom željelo otkloniti svaku sumnju u pristranost suda. Nakon što je proveo više od dva sata u zgradi suda, njegova odvjetnica rekla je prisutnim novinarima da mu je određeno 48-satno sadržavanje, što je također potvrdio i glasnogovornik Pavlic, rekavši da je Horvat zadržan zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Drugoosumnjičena Marina Bača je također ispitana, ali joj sudac nije odredio zadržavanje.

Vezane vijesti

Priveden Milan Horvat, optuženi iz slučaja Spice

Priveden Milan Horvat, optuženi iz slučaja Spice

Varaždinska policija jutros je zbog gospodarskog kriminala uhitila dvije osobe, a mediji javljaju kako je jedan od njih Milan Horvat, suvlasnik Fima… Više

Komentari

registracija
24/11/09

friz, 25.08.11. 09:06

svi su samo privedeni pa onda pušteni,pa opet privedeni pa opet pušteni,a procesi protiv njih nikako da se POKRENU?!?!Netko se s nama očito igra "načke i miša",kupujići na taj naćin vrijeme,jer će tako s vremenom sve pasti u zaborav,a novac će se prema "zaslugama" podijeliti.Ja u ovo pravosuđe i vlast više ne vjerujem!!Nek me "razuvjere" kada recimo osude Polančeca,Horvata i ekupu,pa možda počnem vjerovati natrag.Mada oni svi drže do našeg mišljenja kao do "lanjskog snijega".Mi smo im (ako) potrebni jedino kao biračko tijelo,da eto baš njih izaberemo,da mogu raditi ono što inače rade,kradu,lažu,otimaju i izrabljuju ovaj narod koji je već i tako na koljenima!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika