25.08.2011. / 11:44

Autor: Hina

Kohl napao politiku Angele Merkel: 'Gdje pripadamo i kamo idemo?'

Merkel je odgovorila na te kritike podsjećajući prvo na Kohlovu veliku ulogu u ponovnom ujedinjenju Njemačke i integraciji Europe, ali je potom dodala da "svako vrijeme ima svoje posebne zahtjeve"

Helmut KohlHelmut KohlBivši njemački kancelar Helmut Kohl, pokretačka snaga europske integracije 90-ih, u četvrtak je javno napao vanjsku politiku Angele Merkel, ustvrdivši da joj nedostaje smjer i da bi mogla potkopati njemački utjecaj.

Kohlove kritike na račun njegove bivše štićenice posljednji su u nizu znak nezadovoljstva među konzervativcima politikom Angele Merkel, a posebice su ogorčeni zbog načina na koji je rješavala dužničku krizu eurozone.

"Njemačka već nekoliko godina nije predvidljiv čimbenik", kazao je Kohl u razgovoru za Internationale Politik.

"Goleme promjene u svijetu ne mogu biti izgovor za nedostatak stajališta ili ideje o tome gdje pripadate i kamo idete", dodao je. Također je ustvrdio da Njemačka gubi utjecaj kod SAD-a, objasnivši da nije mogao ni sanjati da će američki predsjednik posjetiti Europu i ne zaustaviti se u Njemačkoj.

"Moramo paziti da sve ne prokockamo", poručio je Kohl.

Merkel je odgovorila na te kritike podsjećajući prvo na Kohlovu veliku ulogu u ponovnom ujedinjenju Njemačke i integraciji Europe, ali je potom dodala da "svako vrijeme ima svoje posebne zahtjeve".

"Kršćansko-liberalna vlada s odlučnoću radi na savladavanju izazova ovog vremena, zajedno s našim partnerima u Europi i svijetu", rekla je Merkel za Sueddeutche Zeitung.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
22/4/11

www, 25.08.11. 11:59

Njemačka još ne shvaća da je Merkel ustvari jedna mnogo veća Vlaisander.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika