25.08.2011. / 12:59

Autor: Totalsport

Francuski nogometni velikan prebačen u petu ligu

Tražilo je to samo klupsko rukovodstvo, što je Francuski nogometni savez (FFF) potom i odobrio

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaRacing Strasbourg, francuski prvak iz 1979. godine i trostruki osvajač nacionalnoga nogometnog kupa, ove će sezone igrati u francuskoj petoj ligi.

Tražilo je to samo klupsko rukovodstvo, što je Francuski nogometni savez (FFF) potom i odobrio.

Već je izvjesno vrijeme nekoć veliki klub, jedan od samo šest sa sva tri osvojena trofeja u Francuskoj (prvenstvo, kup i liga-kup) i jedan od šest s više od 2000 odigranih utakmica u Le Championnatu, u financijskim poteškoćama. U ponedjeljak je zbog toga Okružni sud u Strasbourgu pokrenuo stečajni postupak u klubu.

Prošle je sezone klub koji je posljednji put u Le Championnatu igrao u sezoni 2007/08 igrao u trećoj ligi i namjerno zbog istih problema odustao od borbe za drugu ligu. Zbog financijske insolventnosti, duga od gotovo četiri milijuna eura, nadležna komisija u FFF-u prebacila je klub u četvrti razred natjecanja, da bi njegovi vodeći ljudi sada sami zatražili nastup u još jednom rangu niže.

Vezane vijesti

Francuski nogometni savez dobio novog predsjednika

Francuski nogometni savez dobio novog predsjednika

Francuski nogometni savez (FFF) dobio je u subotu novog predsjednika. U prvom krugu glasovanja pobjedu je odnio Noël Le Graët. U izboru u kojem su uz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika