25.08.2011. / 13:12

Autor: Totalsport

NBA lockout: Igrači spremni žrtvovati cijelu sezonu

- Ostane li ponuda Udruženja vlasnika klubova ista, nećemo je prihvatiti - najavio je čvrsti pregovarač ispred igračkog sindikata

Maurice Evans (Wikipedia)Maurice Evans (Wikipedia)Maurice Evans (33), niskokrilni košarkaš Washington Wizardsa, ujedno i dopredsjednik Sindikata igrača NBA lige, najavio je mogućnost propasti čitave iduće sezone.

Evans, koji inače razmatra ponudu Real Madrida, šokantnu je izjavu dao za ESPN-ov radio:

- Ostane li ponuda Udruženja vlasnika klubova ista, nećemo je prihvatiti. Spremni smo ići daleko koliko god treba: propustiti cijelu iduću sezonu, pa i više od toga - najavio je čvrsti pregovarač ispred igračkog sindikata dodavši:

- Ukoliko, s druge strane, dobijemo povoljan prijedlog ugovora, rado ćemo ga potpisati i započeti natjecanje vrlo brzo.

Početak trening-kampova u svih 30 NBA klubova predviđen je za prvi dan listopada, a početak sezone za prvi dan studenog. Praktički je nemoguće da se taj plan realizira s obzirom na krizu u pregovorima oko novoga kolektivnog ugovora, koji s vlasničke strane predviđa značajno kresanje igračkih plaća, odnosno smanjenje jednistvenog budžeta (salary cap).

Teško je moguće predvidjeti koliko će utakmica biti izgubljeno čak i ako se dvije strane dogovore. Tijekom posljednje sezone štrajkanja, 1998/1999, u osnovnom dijelu sve su momčadi stigle odigrati 50 od predviđene 82 utakmice.

Oko aktualne se situacije u srijedu oglasio i povjerenik lige David Stern rekavši kako do petog rujna očekuje značajan napredak u pregovorima između sukobljenih strana. Prvi sljedeći sastanak na vrhu trebao bi se održati idući tjedan.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika