25.08.2011. / 13:25

Autor: Nacional.hr

Lenovo predstavio ThinkPad Tablet

Lenovo ThinkPad Tablet poslovnim korisnicima donosi pregršt mogućnosti te tisuće aplikacija i usluga

Lenovo ThinkPad TabletLenovo ThinkPad TabletLenovo je danas najavio ThinkPad Tablet namijenjen poslovnim korisnicima. Novi ThinkPad Tablet prvi je Lenovo mobilni uređaj s pristupom Internetu koji pokreće operativni sustav Google Android 3.1 i prvi Tablet koji je certificiran za pružanje Netflix video streaminga. Također, Lenovo Android Tablet omogućuje pristup tisućama aplikacija s Android Marketa kao i aplikacija koje su testirane za uređaje Lenova dostupnih putem Lenovo Shopa.

"Tablet je izuzetno osoban mobilni uređaj. Upravo stoga, ThinkPad Tablet je dizajniran sa značajkama prilagođenima poslovnim korisnicima kako bi osigurao bolju produktivnost i veću učinkovitost", izjavio je viši potpredsjednik i predsjednik poslovne jedinice, Mobile Internet Digital Home Lenova. "Osluškivali smo želje i potrebe naših korisnika te smo Android Tablet dizajnirali kako bi udovoljio svim njihovim potrebama".

Netflix

Lenovo ThinkPad Tablet s 1080p HDMI izlazom u kombinaciji s opcijom Digital Rights Management (DRM) omogućuje izravno gledanje Netflix sadržaja.

"Jako nam je drago što će televizijske emisije i filmovi s Netflixa biti dostupni na Lenovo Android Tabletu", izjavio je Bill Holmes, potpredsjednik poslovnog razvoja Netflixa. Ovo nije važan trenutak samo u razvoju naše tvrtke u želji da proširimo prednosti naših usluga što većem broju ljudi, već također znači da će korisnici imati veću mogućnost izbora Tableta koji najbolje odgovora njihovim potrebama".

Lenovo ThinkPad Tablet sadrži NVIDIA Tegra 2 dual-core mobilni procesor koji omogućuje obavljanje više stvari u isto vrijeme, zamjetno brže pretraživanje Interneta s ugrađenim Flashom, kvalitetu igranja igrica kao na igraćim konzolama i smanjenu upotrebu električne energije što osigurava duže trajanje baterija.

"Tegra 2 dual core procesor najbolje odgovara Lenovo ThinkPad Tabletu", izjavio je Michael Rayfield, generalni direktor, Mobile Business, NVIDIA. "Korisnici sada mogu uživati surfajući Internetom s Falshom*, u kvalitetnom igranju igrica kao na igraćim konzolama, HD videu i Netflixu. Sve je ovo must have za današnje Tablete".

ThinkPad Tablet objedinjuje vrhunsko multimedijalno iskustvo i zabavu sa sigurnošću, pouzdanošću i mogućnošću upravljanja po kojima je prepoznat ThinkPad kako bi stvorio prvi pravi Tablet za poslovne korisnike.

Kao mobilni uređaj za poslovne korisnike koji su neprestano u pokretu, ThinkPad Tablet uključuje digitalizator olovku, USB ulaz u punoj veličini, utor za SD karticu u punoj veličini, mini HDMI za spajanje na vanjske projektore i zaslone kao i Keyboard Folio Case ThinkPad kvalitete s optičkim TrackPointom.

Podaci na ThinkPad Tabletu su na sigurnom zahvaljujući slojevitoj zaštiti. IT administratori jednostavno pružaju podršku uređaju zahvaljujući paketu poslovnih rješenja koji uključuje softver protiv krađe i mogućnost onesposobljavanja Tableta ukoliko je uređaj izgubljen ili ukraden pomoću Computrace. Dodatne sigurnosne značajke uključuju: virtualne aplikacijske podrške poput Citrix, nemogućnost korištenja zaslona s LanDesk i sigurnu e-mail podršku od Good Technology.

Uz 10.1 inčni (1280x800) zaslon težine manje od jednog kilograma, ThinkPad Tablet opremljen je IPS zaslonom za kut gledanja od 178 stupnjeva koji je otporan na ogrebotine Corning Gorilla Glass. Ovaj poslovni uređaj omogućuje poslovnim korisnicima da budu povezani, produktivni i da se zabave dok su izvan ureda i kuće.

Lenovo App Shop

Osim tisuća aplikacija dostupnih na Android Market, korisnici Lenovo Tableta imaju pristup aplikacijama u sklopu Lenovo App Shopa - jedinstvenog tržišta aplikacija koji sadrži popularne aplikacije koje su posebno testirane za Lenovo ThinkPad Tablet. Lenovo App Shop sadrži aplikacije u širokom spektru kategorija uključujući glazbu, filmove, knjige, vrijeme, društvene mreže i još puno toga.

Također, Lenovo App Shop će podržavati enterprise aplikacije i online dućane za privatne aplikacije pojedinih korporacija kako bi pomogli poslovnim korisnicima lakše integriranje Tableta u svoje svakodnevno poslovanje. Nadalje, Lenovo će ponuditi lokalizirane aplikacije, valutu i jezik.

Lenovo Tablet biti će dostupan od sredine rujna, a cijena u SAD-u kreće mu se od 499 dolara za 16Gb model pa do 699 dolara za 64Gb model.

Vezane vijesti

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo je hrvatskim korisnicima predstavio dugo očekivane Ultrabook prijenosnike IdeaPad U30 i U410. Lenovo Ultrabook prijenosnici kombiniraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika