25.08.2011. / 14:28

Autor: Hina

Milanović: U predizbornoj kampanji očekuje nas tsunami dobrih namjera

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas u Vukovaru kako nas u predizbornoj kampanji "očekuje tsunami dobrih namjera", da će svi biti slatkorječivi i govoriti dobre stvari, o navodnjavanju, novim elektranama i novim radnim mjestima, no, rekao je, treba početi raditi i "nema više izgovora ni alibija".

Zoran MilanovićZoran MilanovićPredsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas u Vukovaru kako nas u predizbornoj kampanji "očekuje tsunami dobrih namjera", da će svi biti slatkorječivi i govoriti dobre stvari, o navodnjavanju, novim elektranama i novim radnim mjestima, no, rekao je, treba početi raditi i "nema više izgovora ni alibija".

Čelnici stranaka Kastavske skupine - predsjednici SDP-a Zoran Milanović, HNS-a Radimir Čačić, IDS-a Ivan Jakovčić i HSU-a Silvano Hrelja razgovarali su s vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom o gospodarskom stanju u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a nakon sastanka održali su konferenciju za novinare.

Milanović je u izjavi novinarima istaknuo da je Hrvatska više nego ikad gospodar svojeg uspjeha i neuspjeha, da "ima sjajne resurse" te da konačno treba početi raditi.

Ocijenio je da je predizborna kampanja "borba za povjerenje birača, i to borba između onih koji imaju dobre namjere i znanja i onih koji su imali šansu i prokockali povjerenje".

Slavonija i Srijem od nekad najbogatijih hrvatskih područja postali su najnerazvijeniji, što treba promijeniti, pri čemu Kastavska grupa ima velike planove i poštene namjere bez politike demagogije, istaknuo je Milanović.

Najavio je ulaganja u vukovarsku luku, koja je prije rata imala milijun i dvjesto tisuća tona prekrcana tereta, a sada je to višestruko smanjeno. Najavio je i ulaganja u poljoprivredu, posebice u natapanja, te u izgradnju termoelektrane na plin. Pritom je istaknuo da za energetske projekte uvijek ima novca i pitanje je zašto dosadašnja vlada u ovih osam godine s tim u vezi ništa nije učinila.

Ocijenio je da istočnoslavonsko "sada stagnirajuće gospodarstvo" za pet do deset godina može doživjeti velike promjene nabolje. Pritom je rekao da u tome određenu ulogu treba imati i država, no ne, kako je rekao, "etatizirana država koja utječe na svaku kunu i svako radno mjesto".

Još je jedanput istaknuo da u predizbornoj kampanji koalicija želi biti u kontaktu s ljudima i da im ljudi vjeruju. "Ono što govorimo, u to vjerujemo i to ćemo napraviti", rekao je Milanović te dodao da je Hrvatska "zarobljena u okove zemlje srednjeg dohotka, što je bilo i prije 40 godina, a treba biti zemlja visokog dohotka, što neće biti moguće bez odlučnih mjera i promjene načina razmišljanja".

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić među ostalim je istaknuo da se vukovarski projekt izgradnje termoelektrane uklapa u koalicijsku strategiju energetskog razvoja.

Rakao je kako je teško govoriti o tome koliko će novi projekti otvoriti novih radnih mjesta, dodajući da je svaki od njih podloga za nova radna mjesta. Istaknuo je da je u vladi iz 2000. godine ispunio obećanje o otvaranju dvjesto tisuća novih radnih mjesta, a sadašnja vlada u zadnje je tri godine učinila to da se u Hrvatskoj izgubi ukupno 175 tisuća radnih mjesta.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 26.08.11. 09:00

Kukuriku,kukuriku,,',jeste nasli koju kokicu,bit ce jaja kad navale ovi pjetlici,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika