25.08.2011. / 13:19

Autor: Totalsport

Južnoafrička Republika i Libija mijenjaju domaćinstva Afričkog kupa nacija 2013.

Sljedeće godine će zajednički domaćini Kupa nacija biti Gabon i Ekvatorska Gvineja

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDomaćin afričkog nogometnog prvenstva, odnosno Kupa nacija 2013. godine, bit će Južnoafrička Republika, a ne Libija kako je bilo planirano.

Zbog građanskih sukoba u Libiji nogometni savezi Južne Afrike i Libije dogovorili su zamjenu domaćinstava Kupa nacija, pa će Južnoafrička Republika, koja je trebala biti domaćin 2017. godine, odraditi tu zadaću četiri godine ranije, dok će Libija umjesto za dvije godine biti domaćin 2017. godine.

Ovaj sporazum još mora ratificirati Konfederacija afričkog nogometa na sastanku u Cairu sljedećeg mjeseca.

S obzirom na sveobuhvatnu infrastrukturu kao ostavštinu od lanjskog Svjetskog prvenstva, Južnoafričkoj Republici neće biti nikakav problem ugostiti Afrički kup nacija četiri godine prije planiranog roka, pa bi njihov izbor za domaćina afričke nogometne smotre 2013. godine bio sasvim logičan.

Sljedeće godine će zajednički domaćini Kupa nacija biti Gabon i Ekvatorska Gvineja. Nakon toga će se Kup nacija održavati u neparnim godinama, a već je poznato da će Maroko biti domaćin natjecanju 2015. godine.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika